MotoNews.pl

Kontrolki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kiedy wam się zapala kontrolka oznaczająca że kończy się benzyna. U mnie coś nie działa i kiedyś chciałem sprawdzić kiedy się zapali to mi się paliwo skończyło a ona i tak się nie zapaliła. (nie jest spalona).

A co do kontrolki spryskiwaczy to jak mam nawet pełny zbiorniczek to i tak mi się świeci. Kiedyś musiałem aż rozłączyć kabelek bo mnie to wkurzało!

nikt ci nie odpowiedzial jak widze bo nikomu sie juz nie chcialo o takich pospolitosciach pisac co do plynu w spryskiwaczu to oblookaj polaczenia elektryczne i tyle..to naprawde nic trudnego co do rezerwy to dosc czesta usterka wskaznika rezerwy ktory jest zdajsie niezalezny od samego wskaznika paliwa..jest o tym w archiwum conieco chyba..a w ogole to skad ta pewnosc ze zarowka jest ok?? zdarzyles juz zegary wymontowac??

Jesli nie masz ABS (nie wiem tego) to nie masz także wskaznika poziomu płynu w spryskiwaczu i prawdopodobnie masz spiete gdzies kabelki od tej kontrolki ,że świeci Ci się cały czas.(jest taka malutka kostka przy pompie hamulcowej chyba). U mnie jak się ja zwarło to też paliła sie kontrolka od płynu , a jak sie włączy wycieraczki to bezpiecznik wywala.
Ale jeśli masz ABS to cały ten wywód na nic sie nie przyda.

chciałem sprostowac kolege z poprzedniech postu...złaczka do lampki spryskiwaczy jest przy pompie spryskiwaczy..trzeba odlaczyc ta zlaczke ktora jest na tym samaym kablu co kabel podlaczony do pompy spryskiwaczy,na wyskosoci ok zbiornika płynu spryskiwaczy

JA O TYM WIEM BO JĄ WŁAŚNIE ROZŁĄCZYŁEM!

ABS-U NIE MAM ALE MAM KONTROLKĘ SPRYSKIWACZY!

Ale nie musisz krzyczec, widac co piszesz

Co z tego, ze masz kontrolke, jak nie masz czujnika ilosci plynu w zbiorniczku? Lampke wszyscy maja

a jest mozliwosc dorobienia tego czujnika?? roche mnie to interesuje

tez o tym bylo
ktos to robil trzeba poszukac
czujnik kosztuje chyba 35 zl
nie wiem czy nie lepiej kupic z rozbitka zaly baniak razem z czyjnikiem i zamontowac w nadkolu wtedy polaczyc oba i bedzie 4 litry plynu wraz z czujnikiem