PILNE!!! Nie mog odpalić Omy!!! Padł kluczyk!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Zapakowałem właśnie auto do wyjazdu i ...

Mój kluczyk nie działa. A niestety bez naciśnicia na przycisk na kluczyku immobiliser sie nie wyłączy!
Jak Mge odpalic Ome bez dzialającego kluczyka?

Baterie są nowe. Wymieniałem w zeszłym tygodniu.

Pomóżcie.

Pozdrawiam

P.S.
Nie mogłem znaleźć podobnego tematu na forum a rodzinka czeka aż odpale ome.

[ wiadomość edytowana przez: Arecki75 dnia 2005-01-29 11:35:13 ]

[ wiadomość edytowana przez: Arecki75 dnia 2005-01-29 11:35:40 ]

ale woglole nei dziala kluczyk jak wciskasz guzik, nawet swiatelko nie swieci ??

Moze jakis brud jest w przycisku, rozbierz go i przedmuchaj, moze wtedy taki rozebrany zadziala.

Moze byc tez tak, ze bateria zle laczy sie z tymi blaszkami od (+) i (-)

Zaprogramowałeś od nowa po wymianie baterii??
JaC

Cytat:
Baterie są nowe.
Wymieniałem w zeszłym tygodniu.

Witam!

Kluczyk już działa. Straciłem masę nerw, bo wyciął mi ten numer przy zapakowanym bagażniku i drepczącej przed drzwiami gotowej do wyjazdu rodzinie. Ale na szczęście problem udało się zażegnać.

A teraz krótki opis, być może będzie to dobra rada dla innych.

W zeszłym tygodniu baterie w kluczyku odmówiły współpracy na całej linii. Na szczęście nieopodal miałem sklepik, w którym kupiłem baterie. Baterie były dość drogie (po 11 zł za szt.). Ale ponieważ wymieniałem je pierwszy raz sądziłem, że trudno – ma się bestię to się płaci.
W piątek autko zamknąłem i nic nie wskazywało na to, że będą problemy. Kluczyk zdechł! Rozebrałem go. Wyczyściłem. Przedmuchałem z kurzu. Nic! Baterii nie ruszałem, bo przecież mają tylko tydzień. Pogodziłem się nawet z faktem zakupu nowego pilota. (info z ASO W-wa ul. 17-Stycznia: pilot kosztuje 220 zł).
W ostateczności postanowiłem kupić nowe baterie i sprawdzić czy może jednak to nie one. I co się okazało? Baterie po tygodniu odmówiły współpracy!!! Pomijam już fakt, że nowe kosztowały 4 zł/szt.

Tak więc jak kiedyś wam zdechnie coś co ma kilkudniowe baterie to zacznijcie od tego.

Pozdrawiam wszystkich