Jakie szelki lepsze?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zastanawiam sie nad kompletem szelek schroth, z sabeltami mam problem ze sie luzuja przy ostrej jezdzie slyszalem ze schroth sa lepsze ale nie wiem czy brac te z napinaczem elektrycznym czy mechanicznym? co polecacie? ktore lepiej trzymaja, sa wygodniejsze itd.

miałem sabelty.
Upalałem w nich kaszla przez 3 lata i pierwsze słysze żeby się luzowały

Cytat:
2005-02-17 23:19:57, Krzyh00 pisze:
zastanawiam sie nad kompletem szelek schroth, z sabeltami mam problem ze sie luzuja przy ostrej jezdzie slyszalem ze schroth sa lepsze ale nie wiem czy brac te z napinaczem elektrycznym czy mechanicznym? co polecacie? ktore lepiej trzymaja, sa wygodniejsze itd.

Tylko z elektrycznym)) on ma ten plus ze w momencie odłacznei pradu masz sztywny pas. cyzli wsiadasz, zapinasz si ebez problemu, itp itd, przęłaczasz pstrycxzek elektryczek i siedzisz sztywniutko

Jamam 3 pkt 2 calowe SPARCO i jestem zadowolony, nie luzują się, mają homologację drogową i są dobrze wykonane. Polecam. Co do napinaczy elektrycznych to jednak bardziej ufam połączeniu pasa na sztywno, nie chciałbym żeby to się zepsuło/dostało bzika i przy dzwonie puściło. Zawsze jest opcja żeby zostawić zwykłe pasy i sobie szelki zapinać na kjsach a zwykłe w mieście, albo po prostu przeboleć wpinanie się, wypinanie z szelek na sztywno.

ja slyszalem opinie od goscia co jezdzilw RC - ze Sabelty sa o niebo lepsze od shrotow, a czemu akurat Tobie sie luzuja to pojecia bladego nie mam . . .moze masz jakies styrane . . .

Ja mam szelki z batmanem .....b.dobrze trzymaja spodnie.

Ja mam spodnie bez szelek i też jest si;] Tak poważnie to szroty dwa posiadam na sztywnej uprzęży i jest gitara;]

Jak szelki to tylko na sztywno, a nie z jakimiś tam zwijaczami elektrycznymi!! Coś Mi tu Chłopcy amatorką zaczyna pachnieć
Ale oki, jak macie na sztywno mocowane to ten pas naprawdę działa, a jeżeli się luzuje tzn że jest źle przepleciony przez przelotki
Całe życie w W SPARCO, albo w Sabelcie. To chyba najlepsze firmy. Nie wycierają się

mam schrothy sztywne z 99 roku wyglądaja jak nówki nie poprzecierane idealnie trzymaja nie luzuja się

A moje zdanie jest takie, że jak szelki do sportu, to tylko z porządne pasy z centralną klamrą. Te wszystkie pasy schrothy sabelty, to są badziewia, tzw. pasy tuningowe. A elektryczny napinacz jest chyba po to, jak to ktoś kiedys napisał, żeby w dresowozie można było do radia dosięgnąć Upalałem w schrothach, sabeltach i to w kilku egzemplarzach i nie byłem zadowolony. A jak ktos jeździ po mieście, to zostawiłbym seryjne. Zapinanie się w szelki co 20minut jest troche męczące.

Cytat:
A moje zdanie jest takie, że jak szelki do sportu, to tylko z porządne pasy z centralną klamrą. Te wszystkie pasy schrothy sabelty, to są badziewia, tzw. pasy tuningowe.

layer dobrze mówi do sportu szerokie pasy z centralną klamrą.

ja mam wąskie 2-calowe sabelty i się mi jakoś nie luzują ale i tak zbieram na szerokie 3-calowe z centralna klamrą

moje stare będą za niedługo do sprzedania.

no tez mi sie wydawalo jak kupowalem ze sabelty 4 punktowe na sztywno mocowane beda zajebiste a tu chuj wielki. moze faktycznie mam zle w klamrach zaplatane? ma ktos fote albo moze sporzadzic szkic jak dobrze klamre zaplesc?

lukaszc: co do schrothow to z tego co ja sie orientuje sa tylko mechaniczne i elektryczne, masz jakies inne czy przerabiane? pokaz fote jak mozesz.

mam oryginały fotki zarzuce później , bo teraz w pracy siedze

Ja mam Schroth'y 3pkt. i bardzo sobie je chwale .

A ja, a ja... a ja mam Sabelty 3 punktowe z mechanicznym naciągiem... coś sie blokują ...ale co sie dziwić - 15lat mają od początu są

sabelty sa do dupy :9 mi też się luzują

schrota mam i moge polecić, jakko ciekawostke powiem wam ze od tego roku Schroth produkkuje pasy dla Sparco

Jak kupować, to tylko porządne, 3 calowe pasy. Przekonałem się o tym.

A co do zwijaczy, to nie mam pytań. Jeśli potrzebujesz pasy w których możesz sięgnąć do radia żeby sobie techniaweczke włączyć, to dla właśnego i innych bezpieczeństwa odpuść rajdy.

[ wiadomość edytowana przez: Jesion128 dnia 2005-02-18 14:20:47 ]

mam foty brat wrzucił w domu

mam takie pasy i jestem zadowolony

No to Łukaszu mamy takie same pasy, tyle że moje są czerwone .

a ja mam 2 calowe omp z centralna klamra.i powiem wam ze to jest to co tygrysy lubia najbardziej.na prawy fotel mam jakies no namey ale tez z centralna klamra,tylko czekaja az mi sie je zechce zalozyc