| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Gridley Omega MV6 Olesno | 2005-02-05 14:45:29 Cześć !
Co prawda nie wyjechałem jescze na ulicę bestyjką, jestem ciągle w trakcie załatwiania wszystkich formalności, a już pojawiły gnębiące mnie pytania. Mam problem z drzwiami od strony kierowcy. Czytając wcześniejsze posty na forum zauważyłem że macie podobne problemy jednak o innej naturze. Chodzi mi o klamkę, aby otworzyć drzwi kierowcy trzeba bardzo mocno podnosić klamkę, stawia ona bardzo wyraźny opór dopiero po użyciu znacznej siły drzwi otwierają się. Nie chodzi tu raczej o zimno gdyż auto jest garażowane. Podobny problem jest z drzwiami pasażera za kierowcą. Prawa strona samochodu otwiera się prawidłowo.. Macie jakies dobre rady dla mnie ? Jescze mam pytanko odnośnie systemu audio mam radio Philipsa SC 804. Czy ktoś z użytkowników wie może czy w radyjku tym jest wyjście na wzmacniacz w formie CHINCH. Z góry dzięki za odpowiedź Miłęgo weekendu. Ciągle oczekujący na pierwszą jazdę... Gridley |
gregos Omega Caravan Ruda Śląska | 2005-02-05 19:39:43 Też tak miałem z tymi drzwiami - nie odbijał do końca zamek, porządnie nasmarowałem i po kłopocie. |
Gridley Omega MV6 Olesno | 2005-02-05 22:05:20 Hmm tylko że zamek jako tako mi odbija. Najgorsze jest to jakiej siły trzeba użyć to otwarcia drzwi, to dosłownie przyprawia o zawroty głowy...
Może spróbuję rozebrać jakoś te drzwi i może dojdę co tam jest grane, z góry dzięki za rady i czekam na kolejne poradowe posty. |
gregos Omega Caravan Ruda Śląska | 2005-02-06 20:22:42
O to właśnie chodzi - u mnie też tak było. Sprawdź to - wejdź od strony pasażera i pociągnij do góry blokadę zamknięcia drzwi kierowcy, a następnie otwórz te drzwi z zewnątrz (powinny lekko się otworzyć) - po prostu mechanizm się zapiekł i nie wybija do końca. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-02-06 20:49:05
Lub raczej wyrobił się taki plastikowy element w zamku drzwi. Musisz zdjąć boczek i delikatnie go opuscić w dół kręcąc (kiepski dostęp do niego i jeśli masz dłonie wielkości bochenka chlega to nici z tego ) |
misiorr Caravan B 2.5 V6 Torun | 2005-02-08 13:27:45 Witam Generalnie polecam zrobić konserwację mechanizmów we wszystkich drzwiach . Tapicerkę ściąga się łatwo z klamkami też nie ma problemu , a przy okazji może coś innego da sie poprawić . Przesmarować , podokręcać etc. Odkręć klamki i sprawdź czy elementy plastikowe się nie powyrabiały.Miałem podobne problemy , ww zabiegi przyniosły oczekiwany efekt .Lepiej zapobiegać niż leczyć ![]() |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2005-02-08 17:16:40
Wyjście na wzmaczniacz jest ale nie chinch
A: Zasilanie 1. tel. mute 2. pilot (masa) 3. pilot 4. Podtrzymanie 5. Sterowanie anteną automatyczną 6. Podświetlenie (+12 V) 7. Zasilanie (+12 V) 8. Masa (-) B: Głośniki 1. RR+ 2. RR- 3. RF+ 4. RF- 5. LF+ 6. LF- 7. LR+ 8. LR- C: Zmieniacz 1. Bus GND 2. D2B+ 3. D2B- 4. - 5. +12V PERMAMENT 6. GND 7. +12V SWITCH. 8. R-CH 9. L-CH 10. SIGN-GND D: Wyjścia liniowe 1. +12V sterowanie 2. Return + 3. Signal GND 4. line out FR 5. line out RR 6. line out FL 7. line out RL Styk return+ służy to zawiadomienia procesora o podłączeniu wzmacniacza 2 albo 4 kanałowego. Przełącza on sterowanie balansem i mostkuje pozostałe końcówki (tylko modele 4*7/2*25W) Więcej info na temat złącza ISO [ wiadomość edytowana przez: Shinobi dnia 2005-02-08 17:19:10 ] |