K³opot z doborem zmacniacza do 2x JBL 12GT

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Serdecznie witam. Mam ma³y problem z doborem dobrego zmacniacza do moich g³o¶ników. G³o¶niki to dwa JBL 1000W w RMS 250.Chcia³bym wyci±gn±æ z g³o¶ników jak najwiêcej.Moj wydatek chcia³bym ¿eby sie mie¶ci³ do 600 z³.Czy mo¿ecie mi co¶ doradziæ. Z gury serdeczne dziêi. Chcie³bym sie tesz dowiedzieæ ile by kosztowa³o zabudowa tych g³o¶ników w RENAULT megane- heczbek.Jeszcze raz dziêkuje.

Witam!!

Najlepiej by³oby zakupiæ monoblok który przy obci±zenu 2 Ohm dawaby 500 lub ciut wiecej wat w RMS, ale to zazwyczj wydatek znacznie przekraczajacy 600z³ ( choc , je¶li dobrze pamiêtam kiedys na allegro by³ do kupienia Hifonics NEMESIS za 650z³ ).

Najprostszym i nakorzystniejszym finansowo wyj¶ciem bêdzie zakup cztrokana³ówki i podpiêcie obydwu g³osników pod oddzielne mostki. Oczywi¶nie mówimy o firmowym sprzêci z p³ynne regulowanymi filtrami dolnoprzepustowymi, a nie szrotach za 200z³.

Godne polecenia , wed³ug mnie , sa nastêpuj±ce wzmaki:

undefinedPG - ten zdecydowanie

Lanzar - ten troche mniej zdecydowanie

W przypadku zasilania dwóch subów dobrze by³oby zainwestowaæ równie¿ w kondensator, przynajmniej 1Faradowy - Dietz to wydatek 299z³. Nie ma³a to cena ale napewno sie op³aci.

Pozdro.

Dziêki za porade.Teraz mi pozoataje tylko szukanie tych zmacniaczy. Pozdro.