2107 - zbyt wysokie wolne obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dlaczego na wolnych obr mam 2500

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-01-14 18:51:40 ]
[ powód edycji: korekta tytulu watku ... ]

Sprawdź najpierw jak linka gazu chodzi i czy przepustnica wraca na swoje miejsce. Jak nie to spryskaj przepustnice i linke wd lub innym smarowidłem.

A może po prostu źle obroty masz na gaźniku ustawione? (to tak w skrócie) Wkręt regulacji ilości mieszanki, taki koło którego dochodzi wężyk z podciśnieniem od kolektora ssącego (poprzez elektrozawór jeśli nic nie modyfikowałeś)

[quote]
2005-01-14 18:22:38, mechanior pisze:
Sprawdź najpierw jak linka gazu chodzi i czy przepustnica wraca na swoje miejsce. Jak nie to spryskaj przepustnice i linke wd lub innym smarowidłem.
linki są spoko jest jeszcze jeden problem bo gdy zatka się wlot powietrza do filtra to auto powinno zgasnącć a u mnie nic się nie zmienia w kolektorze są trzy wyloty dowody do oszcządrzacza a trzecido czego????????

Nie no jak zatkasz na benzynie to nie zgasnie. Nawet roznicy nie zobaczysz
Dopiero teraz zauwazylem ze masz 1300. Nie wiem czy to ten sam gaznik . A sprobuj po prostu odlaczyc od oszczedzacza ten wezyk i zobacz co sie stanie. Powinien zgasnac. Jesli obroty tylko spadna to masz odpowiedz - krec sruba oszczedzacza. Ale jeszcze raz powtazam: tak jest w 1500 nie wiem czy 1300 to ten sam gaznik

Cytat:
2005-01-14 21:18:40, Kamil_H pisze:
Nie no jak zatkasz na benzynie to nie zgasnie. Nawet roznicy nie zobaczysz Dopiero teraz zauwazylem ze masz 1300. Nie wiem czy to ten sam gaznik . A sprobuj po prostu odlaczyc od oszczedzacza ten wezyk i zobacz co sie stanie. Powinien zgasnac. Jesli obroty tylko spadna to masz odpowiedz - krec sruba oszczedzacza. Ale jeszcze raz powtazam: tak jest w 1500 nie wiem czy 1300 to ten sam gaznik

Ten sam ten sam - pod warunkiem, ze nie jest to gaźnik od samary.

Cytat:
2005-01-14 22:33:39, Leszek_Gdynia pisze:
Ten sam ten sam - pod warunkiem, ze nie jest to gaźnik od samary.

Gaźnik od samary fajna rzecz Ja sobie chwalę

Fajnie by było jakby nam tu Krzychu opowiedział, co było przyczyną jego przyspieszonych obrotów, nie uważacie?

Cytat:
2005-01-18 21:34:21, Kamil_H pisze:
Fajnie by było jakby nam tu Krzychu opowiedział, co było przyczyną jego przyspieszonych obrotów, nie uważacie?

jak powiedział mechanik żle ustawiony rozrząd