Subwoofer-czy to naprawde okazja ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc, jak mysliscie czy warto kupic taki subwoferhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=39936662 za tak male pieniadze???? Gosc naprawde go zachwala i pisze ze to okazja???? Co wy na TO ???????

[ wiadomość edytowana przez: VOY dnia 2005-01-31 18:36:20 ]

jaka cena taki sprzet. Takie moje zdanie.

heh rozumiem ze wszystko co tanie, to slabej jakosci.... no OK, to Twoje zdanie

Z tego glosnika nie uzyskasz nic oprocz pseudobasowego buczenia. Ma przedewszystkim bardzo mala moc co wynika z opisu aukcji. Ja osobioscie bym odradzal.

Cały ten opis walorów brzmieniowych głośnika to jest ...... stek kłamstw. Ech, szkoda słów. Przychodzi na myśl takie spostrzeżenie: albo sprzedawca to oszust albo nie ma wogóle słuchu. Zbajerowany opis (mijający się z prawdą) mający na celu szybko sprzedać towar.

Witam!
Jak zdążyli zauważyc koledzy z forum ... ten "referncyjny" głosnik za 169zł to jakas straszna lipa. I zazwyczaj jest tak jak sam przypadkowo napomniałeś, mała kasa = słaba jakość. Zdecydowanie odradzam głośniki basowe z przedziału 100-300zł.
Jestem przekonany że ta tak zwana "przecena" i "ostatnie sztuki" to pic na wode. Ta aukcja już nie pierwszy raz gości na Allegro i za każdym razem było tylko kilka "ostatnich" sztuk.

Pozdro.

Witam,
to ja sie podczepie do tego tematu . Mam dwa takie glosniki DLS W108b Mam takie pytanie co o nich sadzicie? Bo nie mam pomyslu co z nimi zrobic, czy warto cos na nich budowac czy raczej sprzedac? Bo z tego co czytalem na necie, wywnioskowalem ze jest to dobra firma Z gory dziekuje za pomoc,
pozdrawiam

PS: Jak cos to i tak jeden moge sprzedac

Cytat:
2005-01-31 19:54:45, Radiance pisze:
Mam dwa takie glosniki dls w108b Mam takie pytanie co o nich sadzicie? Bo nie mam pomyslu co z nimi zrobic, czy warto cos na nich budowac czy raczej sprzedac? Bo z tego co czytalem na necie, wywnioskowalem ze jest to dobra firma Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam PS: Jak cos to i tak jeden moge sprzedac

Zostaw sobie dwa głośniki, one mają dość niską skuteczność i jeden będzie mało efektywny. Poniżej masz tabelkę jak je wykorzystać:

To bede dalej pytal bo jestem kompletnym laikiem w tej kwestii To mam oba w jedna obudowe bandpass wsadzic czy jak? I czym to tanio pozniej napedzic? Bo jesli dobrze mysle to ja mostkuje wzmacniacz np. 2 kanalowy o Z=4Ohm na kanal to na wyjsciu mam 8? To wtedy dwa glosniki w szereg to mam tez 8. Jakby ktos mi dokladnie wyjasnil jak sie z tymi glosnikami zorganizowac to bede rad . Z gory dziekuje,
pozdrawiam

huuuuh no widze ze faktycznie ta pseudo "promocja" to pic na wode fotomontaz.... poki co sie wstrzymam , dziki za info

Cytat:
2005-01-31 19:45:21, Rookie1984 pisze:
Witam! Jak zdążyli zauważyc koledzy z forum ... ten "referncyjny" głosnik za 169zł to jakas straszna lipa. I zazwyczaj jest tak jak sam przypadkowo napomniałeś, mała kasa = słaba jakość. Zdecydowanie odradzam głośniki basowe z przedziału 100-300zł.

Co do tego suba to racja jest to straszna kicha i nie polecam niekomu takiego subwoofera, po 30 minutach sluchania bedziesz mial dosc tego niby "super bassu" .
A co do glosnikow z przedzialu 100 - 300 zloty, to moge polecic bardzo dobre glosniki (jak za taka cene) firmy STX - Strona Głowna z czego to mogo polecic dwa głosniki tj. (GDN-22-120-4-SC - do domu / GDN-22-120-4-SS - do samochodu) oraz (GDN-27-150-4-SC - do domu / GDN-27-150-4-SS - do samochodu)
Glosniczki sa Wato zerne wiec wzmacnacz ok. 150 RMS a do drugiego ok. 200 RMS
Dobrze wykonany subwoofer na takim glosniku potrafi dobrze wymasowac plecy, podczas jazdy autem

Pozdro 600