Witam Klubowiczów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich Klubowiczów!!!

Jestem posiadaczem Espero 1,5 16V DOHC

A tak na początku (jako niedoświadczony klubowicz) mam pytanie.
Chciałbym kupić alufelgi do Espero, wiem ze koła mają wymiar 5.5JX14 ale oznaczeń alufelg nie rozumiem chodzi mi tu o oznaczenie np. 4X100, 4X114, 4x108. czy można by było podać mi parametry alufelg które by pasowały do Espero?

Pozdrawiam
OLO

OLOBC@wp.pl

Cześć OLO, do witania się jest odpowiedni wątek

ale spoko

4X100 oznacza, że felga ma 4 śruby o rozstawie 100 mm. i taka właśnie felga pasuje do Esperolota

5,5J - to szerokość felgi (5,5 cala), a R14 jak się pewnie domyślasz oznacza średnicę felgi.

Cytat:
2005-06-28 23:04:02, -JACO- pisze:
Cześć OLO, do witania się jest odpowiedni wątek ale spoko 4X100 oznacza, że felga ma 4 śruby o rozstawie 100 mm. i taka właśnie felga pasuje do Esperolota 5,5J - to szerokość felgi (5,5 cala), a R14 jak się pewnie domyślasz oznacza średnicę felgi.

Jacuś!!....Boję się o Ciebie !! ...zamiast zjeby że to nie tu ...napisałeś SPOKO ....zamiast wypierd....a "Żółtego" do cudnej Wyszukiwarki odpowiedziałeś mu na pytanie O Matko i Córko !! ....co to się dzieje w ty polszcze

P.S. Witaj Olo w Klubie Szaleńców i Zboków

JACO,,,w rzeczy samej zmieniłes się,,,,,,,,,,,,,,co siemmmmmmmm stanęło??
Witam Klubowicza Nowego, Żółtodziobastego ,,,,i za niebawem pewno równie spatzronego na punkcie Esperaka jak innie Ludziska z tego foruma

Człowiek się stara być miły, a tu zjeby

Cytat:
2005-06-28 23:34:20, -JACO- pisze:

ooooooo wypraszam sobie ....między zjebem a Z DZIWKO M jest OOOOOOGROMNA róznica !

Pozdrowionka z coraz bardziej porypanych Katowic !

Witam nowego esperozboczeńca

JACO nabija sobie punkty u nowych co by murem za nim staneli jakby stara wiara chciala go M pozbawic

AVE OLO

witaj......
4x 100 to rozstaw śrub, zresztą JaCO Ci wytłumaczył już...... ET w felgach powinno byc chba większe od 25.......... (ET określa odsadzenie felgi od piasty..... im większe tym koła mniej odstają )

pozdro

Cytat:
2005-06-28 23:34:20, -JACO- pisze:

Mój Drogi....
Zwróć uwagę, że "zjeby" to delikatniejszy manewr, niż wpierdol....
Doceń to...

Cytat:
2005-06-30 09:06:39, KeyJey pisze:
JACO nabija sobie punkty u nowych co by murem za nim staneli jakby stara wiara chciala go M pozbawic AVE OLO

No zdziwiłbyś się, prawie cała stara wiara zagłosowała na TAK (co bardzo cieszy)

To głównie nowi zagłosowali na NIE