MotoNews.pl

Mk4 skrzynia 4 --> skrzynia 5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki mały dylemat. Znajomy mi powiedział że można przerobić skrzynię 4 na 5. On w swoim samochodzie tak zrobił. Potrzebne mu są tylko schematy obu skrzyń i części. Gdzie mógłbym znaleźć schemat obu skrzyń do Essiego?
Oczywiście mógłbym kupić skrzynię 5 ale moja 4 jest w świetnym stanie a jak coś kupię to nigdy nic nie wiedomo co się trafi.
Trochę ciężko mi się jeździ na 4. Duże obroty, no i wieksze spalanie. Może ktoś pomoże???

pierwsze słyszę że można przełożyć same bebech nie zmieniając obudowy.....

to pewnie nikt ci nie mowil ze lepiej kupic urzywana skrzynie w calosci niz rozkladac i skladac. Przeciez tego praktycznie nie da sie zlozyc jak w fabryce i bedzie wylo i wogole. Oczywiscie czasem sie udaje ale generalnie kazdy mechanior z ktorym gadalem mi to odradzal. Ja bym nie ryzykowal tymbardziej ze ten trybik od 5 biegu bedzie kosztowal tyle co 1/3 uzywanej skrzyni

Proponuje kupic skrzynie uzywana .

Ja mam za to znakomitych mechaników i to całą firmę gdzie pracuje mój ojciec i chłopaki znają się na rzeczy. Z częściami to też nie będzie zbyt wielkich problemów bo mam do nich dostęp. Tylko nie mam tych schematów. Jeśli jednak mówicie że lepiej kupić używaną to chyba jednak zrezygnuję. Ale z samej chociaż ciekawości chciałbym przerobić tą skrzynię

za uzywke dasz moze z 400zl max. Ile mniej problemow, poza tym mzoan zawsze sprawdzic czy jest w miare sprawna po luzach itp.