Naprawa zderzaka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie w dniu dzisiejszym odpadł mi ostatni tłumnik niestety uszkadzając zderzak i pytanko czy ktoś już naprawiał zderzak metoda klejenia i jaki byłby koszt takiej operacji nadmieniam że mam go w kolorze nadwozia.

W TAKIM RAZIE PROPONUJĘ ZDEMONTOWAC ZDERZACZEK I UDAC SIĘ DO PUNKTU KLEJENIA ZDERZAKÓW (INNACZEJ SPAWANIA PLASTIKU )CAŁA OPERACJA DLA FACHMANA TO JAKIEŚ 20 MINUT ,PÓZNIEJ DO LAKIERNIKA SZPACHELEK NOWY LAKIER I NIE MA ŚLADU CZYLI OK 100 ZA WSDZYSTKO .POZDR

ja bym zrobił dokładnie tak samo jak pisze kolega wyżej

Cytat:
2005-02-02 10:44:59, renifergt pisze:
W TAKIM RAZIE PROPONUJĘ ZDEMONTOWAC ZDERZACZEK I UDAC SIĘ DO PUNKTU KLEJENIA ZDERZAKÓW (INNACZEJ SPAWANIA PLASTIKU )CAŁA OPERACJA DLA FACHMANA TO JAKIEŚ 20 MINUT ,PÓZNIEJ DO LAKIERNIKA SZPACHELEK NOWY LAKIER I NIE MA ŚLADU CZYLI OK 100 ZA WSDZYSTKO .POZDR

Słuchaj a czy ci fachowcy uzupełniają braki w zderzaku bo zapomniałem napisac że dosyć go poszarpało że nawet brakuje kawałka na dole

to zależy ile brakuje, jeżeli nie dużo to wkleją ci w to miejsce kawałek innego

ja ostatnio malwałem zderzak i 200zł. samo malowanko.

Cytat:
2005-02-02 10:44:59, renifergt pisze:

bardzo tanio to policzyłeś u nas koszt pomalowania elementu to koszt około 200-250pln a do tego jeszcze dochodzi spawanie plastiku więc nie wiem czy w 100pln sie zmieści ale moze po znajomości i "bez faktury"?????to kto wie

A ma ktoś może zdjątko ze spawanym zderzakiem przed malowaniem? Mam pęknięcie, które chciałbym naprawić. Jednak jeśli to ma gorzej wyglądać to odpuszczę sobie na razie, aż dozbieram do lakiernika.
Podobno sporo lakieru odchodzi od miejsca wokół spoiny?

mam pękniętą nakkładkę do rs2000 i zamierzam ją skleić /lub pospawać jak mówią niektórzy/ jak chcesz mogę zrobić foto przed i po....

Cytat:
2005-02-02 15:57:06, ThomasB pisze:
A ma ktoś może zdjątko ze spawanym zderzakiem przed malowaniem? Mam pęknięcie, które chciałbym naprawić. Jednak jeśli to ma gorzej wyglądać to odpuszczę sobie na razie, aż dozbieram do lakiernika. Podobno sporo lakieru odchodzi od miejsca wokół spoiny?

Zobacz sobie na nowy zderzak - ten dobrze zrobiony wygląda identycznie
Ja za klejenie zapłaciłem 20PLN - kilka pęknięć w sumie na długości około 70cm. To wcale nie jest takie drogie.
A 150PLN to gościu chciał za zrobienie półki na rejestrację z lampkami i całym badziewiem przygotowane do malowania

Zgadza się ale z pospawanym bez malowania musiałbym jeździć. Bo kaski brak.

A u mnie sobie życzy 50 zł