[126swap]pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc
mam szybkie pytanie
jak to jest ze swapowaniem silnika pochodzącego z zezłomowanego auta?
bedą problemy przy rejestracji?
pchac sie w to?
co na to przepisy?

kwestia prawna

Ok dzieki sprawa zamknięta, ale prosze jeszcxe nie blokowac
jescze jedno pytanie:
jakie papiry są wymagane przy kupowaniu silnika? wiadomo kwit z WK ze silnik nie jest kradziony , ale czy jakies umowy pomiedzy kupującym a sprzedającym są wymagane???

Umowa kupna dowód rejestracyjny z pojazdu , z którego pochodzi zespół napędowy (lub sam silnik) lub ewentualnie kserokopia dowodu rej podbita w urzędzie komunikacji.

Cytat:
Umowa kupna dowód rejestracyjny z pojazdu , z którego pochodzi zespół napędowy (lub sam silnik) lub ewentualnie kserokopia dowodu rej podbita w urzędzie komunikacji.

I bardzo waże zaświadczenie o wcześniejszej rejestracji silnika w jakimś urzedzie jeśli niebył sprowadzany.

Ok wielkie dzieki za pomoc
jescze tylko mam jedną /moze głupią wątpliwosc/ czy na tej kserówce dowodu pieczątka ma byc juz orginalna tak?
pozdrawiam

a jak to jest teraz z wbijaniem numerów i typu silnika do dowodu rejestr.?nie koniecznie silnika na swapa np zwykła wymiana silnika w maluchu na zwykły seryjny co z numerami coś tam słyszałem ze nie ma być już numerów

Cytat:
2005-02-06 21:40:49, kaza pisze:
ewentualnie kserokopia dowodu rej podbita w urzędzie komunikacji.

tak czy siak kserokopie to mozna w toalecie uzyc.
sory, ale w naszym kraju nie ma juz czegos takiego jak "za zgodnosc z oryginalem", wiec bylbym z tym ostrozny.
pzd c.