MotoNews.pl
2 Klimatyzacja a Clim (98453/26) - NT

Klimatyzacja a Clim

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakupiłem środek do odświerzania klimy - Clim. Czy ktoś wie gdzie dokładnie należy nim popsikać, żeby dobrze odświerzyć klimę?

Grzegorz z Katowic opisywał kiedyś dosyć dokładnie bo sam osobiście czyścił ...poszukaj w wyszukiwarce ........../bardzo proszę Jaco...nie ma za co /....
Powodzenia!

OK znalazłem, biję się w pierś . Jakoś ten wątek przegapiłem w czasie poszukiwań.

Dla Moderatora ... proszę skasować ten wątek.

Cytat:
2005-05-28 14:37:52, kc pisze:
.."OK znalazłem, biję się w pierś . Jakoś ten wątek przegapiłem w czasie poszukiwań. .."

spoko spoko !....ja tylko podsunąłem pomysła bo mi się cosik kojarzyło ....tylko jeden MOD kiluje czasem za to że zapytasz o to co kiedyś już było ...więc spokooo, przeżyjesz

Pozdrowionka!

jak znalazles wrzuc linka a topik niech zostanie
przezyjesz

Dzięki za darowanie życia
Link jest TU
A skoro wątek zostaje to pytam dalej bo jednak nie wszystko jest tak jasne jak się wydaje.
Chodzi o nazewnictwo. Mówi się o parowniku (w poście i w instrukcji obsługi Clim), a wychodzi na to, że chodzi o skraplacz.
W książce Morawskiego jest skraplacz na rysunku przedstawiającym klimę, nie ma natomiast parownika, a poniżej na schemacie przedstawiającym jak działa klima występuje i skraplacz i parownik .
Czy ktoś może mi wyjaśnić czy skraplacz i parownik to to samo, czyli ten element przed chłodnicą?

Skraplacz jest przy chłodnicy a parownik w kabinie.
Do parownika dostajesz się przez kanał, w którm jest zamontowana dmuchawa - zaraz za nią jest taki kaloryferek i to jest właśnie skraplacz który się brudzi i zagrzybia.
Problem jest tylko taki, że jest on bardzo gensty i jest mała szansa, że preparat przedostanie się na jego drugą stronę...

Polecam Ci opisy moich walk z tematem smrodu - moje ostatnie rozwiązanie to mycie karcherem, które jak dotychczas najlepiej mi się sprawdziło

pzdr i powodzenia
Maciek

Dzięki za info MacMaciek