MotoNews.pl

Szarpanina

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem, fordzik mi strasznie szarpie. nie wiem czyto wina pompy paliwowej i tego ze jezdzilam na rezerwie, albo ze sie woda skroplila do baku ze wzgledu na pogode. nalalam denaturat zeby przepalic ta wode, szarpie dalej. co robic? mial ktos juz taki problem?

opisz może bardziej problem, to znaczy czy szarpie tylko przy dodawaniu gazu i przy wyższych obrotach, czy może także przy jedździe ze stałą prędkością, czy na biegu jałowym chodzi ok no i czy masz lpg?

tak czy inaczej zaczął bym od sprawdzenia świec i przewodów

Szerpie przy zmianie biegow, najczesniej gdy wchodzi na wyzsze obroty, swiece sprawdzane, wymieniane. Nie wiem moze to woda w baku? chociaz dolalam denaturat i dalej szarpie. Naprawde juz nie wiem co robic. wydaje mi sie ze to sirkow w pompie zapchane, chociaz cholera wie, wskaznik paliwa tez czesto idzie na gorna polke, chociaz nie jest zatankowany do pelna. Ostatnio tez sypie mi sie przelacznik swiatel i kierunkowskazow. Jestem juz lekko wkurzona tym wszystkim.

Aha, nie mam lpg, benzyna.

Cytat:
2005-02-04 11:13:28, andzia pisze:
Jestem juz lekko wkurzona tym wszystkim.

taki już urok esich

a filtr paliwa wymieniany?

no i może warto jednak zajrzeć do baku jeżeli mówisz że cuda się dzieją ze wskaźnikiem

[ wiadomość edytowana przez: slawas1 dnia 2005-02-04 12:10:56 ]

Porządnego paliwa zalać na prawie pusty bak, dolać jakiegoś specyfiku, potem pojeździć z 50km znowu prawie do pustego baku, zalac znowy benzyną, pojeździć 20km, potem filtr paliwa wyminić i przejechać kolejne 50km - może przejdzie.
Jeźdźi się po to żeby przepłukac zarówno bak, a i nowego filtru syfami z baku od razu nie zapackać.

Ok dzieki za rady, sprobuje mam nadzieje ze to cos pomoze. jakby ktos mial inne pomysly, chetnie skorzystam.