Jaki gaz najlepszy do E-36 1,8is 140km?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
posiadam coupe z 94 roku.Chcialbym sie dowiedziec jaka instalacje najlepiej zalozyc zeby auto chcialo jezdzic, a jakiej omijac.Za wszelkie info dziekuje o pozdrawiam

Cytat:
powiem tak nie rozumiem ludzi ktorzy maja gaz w BMW. uwazam ze jak stac kogos na taki samochod to i stac Cie na to zeby go tankowac. a jesli juz chcesz ten gaz to tylko sekwencyjny. fakt faktem ze kosztuje ok 4,5 - 5 tys ale furka nie traci mocy i pali gazu tyle co paliwa. ale zastanow sie czy naprawde tyle jezdzisz zeby zakladac gaz czy nie lepiej te pieniadze przeznaczyc na paliwo? twoj wybor.

Wydaje mi sie ze kolega zapytał jaką instalke a nie czy ma zakładać do BMW. A co to za rużnica czy zakładasz gaz do BMW czy innego auta , niejednokrotnie droszego .WYdaje mi sie ze my tez mamy prawo do oszczedności bez fałszywego wstydu

bmw pail dużo????
co za brednie i mity
pali mniej niz taka sama pojemmnosc w innej marce....w kazdej!
Są to najlepsze silniki świata i w dodatku oszczedne...!!!

sieka nie mam ochoty dyskutowac ale sprawdz co inni mysla na ten temat Tu

posty sieka usunąłem ponieważ były nie na temat
MARCIN_RADOM

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-02-04 16:08:27 ]

Cytat:
2005-02-04 14:17:24, marianz8 pisze:
bmw pail dużo???? co za brednie i mity pali mniej niz taka sama pojemmnosc w innej marce....w kazdej! Są to najlepsze silniki świata i w dodatku oszczedne...!!!

tu sie nie zgodze. moj starszy ma audi A6 2,8 motor i pali mu mniej niz moje BMW 2,0

Hmm jak Twojemu tacie Audi 2.8 pali mniej niż Tobie to wybierz się do mechanika i sprawdź co masz nie tak ze swoim autkiem! Chyba że Twój tata ma diesla a Ty 2.0 benzyne z trubiną lub Twojego taty pali np mniej o 0,3 litra/100km w jeździe miejskiej od Twojego bmw pozamiastem.
A wypowiedż: "jak stać Cie na bmw...." jest równie głupie, przecież te autka są stosunkowo tanie za to co oferują w zamian, 10 letnie bmw (np 740 E38 - w polsce!!!!)kosztuje mniej jak nowa NUbira która nic sobą nie prezentuje i nie ma żadnego wyposażenia. Więc o czym mowa!? Części też masz wszędzie od groma! Ja akurat porównałem wysoki model, ale np 525tds E34 kupisz z 95r za około 18-20tyś (w polsce!!!) a to jest 3/4 ceny nowej Pandy, która niedość że pali pewnie ok 7-8litrów po mieście to również neiwiele sobą prezentuje!( a jak porównać koszta na paliwo to wychodzi prawie to samo!)
Podsumowując - ja kupuje bmw ze względu na wyposażenie, właściwości jezdne, bezpieczeństwo, olbrzymią dostępność każdego rodzaju części zamiennych, nie raz tańszych od innych popularnych marek! A diesla kupiłbym ze względu za ekonomie która łaczy ze sąbą swietne osiągi!

panowie piszecie nie na temat.
co do głównego problemu w tym watku to wiadomo ze najlepsza instalacja gazowa to wtrysk gazu. jednak ze wzgledu na cenę wielu chętnych ona odstrasza. jeśłi załozysz dobra instalacje gazowa zwykłą za ok 1600 pln i bedziesz miał sprawny układ zapłonowy to wszystko ci bedzie chodzic ok.
pozdrawiam

Zakładaj sekwencje, kichaj zwykły gaz!

jeżeli auto jest w super stanie i zamierzasz nim trochę pojeżdzić to załuż sekwencję bo gdy po załozeniu zwykłej wyjedziesz z warsztatu to możesz być rozczarowany.

Cytat:
2005-02-04 15:55:04, Aldik pisze:
Hmm jak Twojemu tacie Audi 2.8 pali mniej niż Tobie to wybierz się do mechanika i sprawdź co masz nie tak ze swoim autkiem! Chyba że Twój tata ma diesla a Ty 2.0 benzyne z trubiną lub Twojego taty pali np mniej o 0,3 litra/100km w jeździe miejskiej od Twojego bmw pozamiastem.

ja mam 2.0 w bezynie i on ma 2,8 w benzynie. moje BMW w miescie pali ok 15litrów a jego ok 13. poza miastem spalanie jest na tym samym poziome czyli ok 8-9 litrow

[/quote]
A wypowiedż: "jak stać Cie na bmw...." jest równie głupie, przecież te autka są stosunkowo tanie za to co oferują w zamian, 10 letnie bmw (np 740 E38 - w polsce!!!!)kosztuje mniej jak nowa NUbira która nic sobą nie prezentuje i nie ma żadnego wyposażenia. Więc o czym mowa!? Części też masz wszędzie od groma! Ja akurat porównałem wysoki model, ale np 525tds E34 kupisz z 95r za około 18-20tyś (w polsce!!!) a to jest 3/4 ceny nowej Pandy, która niedość że pali pewnie ok 7-8litrów po mieście to również neiwiele sobą prezentuje!( a jak porównać koszta na paliwo to wychodzi prawie to samo!) Podsumowując - ja kupuje bmw ze względu na wyposażenie, właściwości jezdne, bezpieczeństwo, olbrzymią dostępność każdego rodzaju części zamiennych, nie raz tańszych od innych popularnych marek! A diesla kupiłbym ze względu za ekonomie która łaczy ze sąbą swietne osiągi!
[/quote]
co do tej wypowiedzi to sie z toba po czesci zgodze. ale taka sytuacja jest dopiero od maja. wczesniej w zyciu bys nie kupil BMW 525tds z 95 roku za 18-20 tys! i znajac nasze wladze panstwowe niedlugo znow nam cos zaserwuja i ceny samochodow pojda do gory bo w polsce nie moze byc dobrze