Obniżone zawieszenie w standardzie i....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!
Czy mozliwe jest, aby w 1997 roku od stycznia do kwietnia została wypuszczona do sprzedaży limtowana seria Espero, która między innymi wyróżnia się: Standardowo obniżonym zawieszeniem, alufelgami, spojlerem, zmodyfikowanym komputerkiem na potrzeby lepszych osiągów?
Temat ten trafil do mnie przypadkiem, ale tu na forum nikt nigdy tego nie poruszal, wiec stad moje zapytanie
RJSUNSET

Nic o tym nie słyszałem...

Ja tylko słyszałem o Nexi 1,5 16V w wersji 105 kM...ale o Espero ??? w wersji sport???

Skoro isnieje katalog oryginalnych ospojlerowań do espero być może jakaś firma przyfabryczna tunigowała krótką partię.

Nic mi nie wiadomo o ewentualnym fakcie autentycznym.

Piotr

ja tylko slyszalem o wersji esperaka na Niemcy, gdie jakosc wykonczenia byla duzo wieksza, mial skore itp itd, moze tez mial cos z silnikiem.. ale tylko w niemczech.

nie tylko w niemczech - w Luxemburgu, we francji, holandii....

były super wypasione mialy poduchy, abs, tcs (włącznik tam gdzie mamy zaślepke przy dźwigni ręcznego) podgrzewane skórzane fotele, drewienko , tempomat i automatyczną klime......

generalnie fuulll wypas.....i kilka takich ok 100szt zostało zciągnietych z zachodu przez centrum daewoo w 1999r..... bo była już nubira

u nas ta limitowana wersja kosztowała.....35 tys!!!zł!!!!! ...
jak pomyśle ze Slawek dał za swojego 33 w 99r (zwykłe seryjne 1.8 bez klimy)... a tydzień po zakupie do ASO przyszły 2 takie wypasione za 35 (2.0 exlusive) .....eech

ps a ten fabryczny spojeler w katalogu mi się nie podoba

Cytat:
2003-01-27 05:29:24, Tomek-Mydlowski pisze:
nie tylko w niemczech - w Luxemburgu, we francji, holandii....

były super wypasione mialy poduchy, abs, tcs (włącznik tam gdzie mamy zaślepke przy dźwigni ręcznego) podgrzewane skórzane fotele, drewienko , tempomat i automatyczną klime......

generalnie fuulll wypas.....i kilka takich ok 100szt zostało zciągnietych z zachodu przez centrum daewoo w 1999r..... bo była już nubira

u nas ta limitowana wersja kosztowała.....35 tys!!!zł!!!!! ...
jak pomyśle ze Slawek dał za swojego 33 w 99r (zwykłe seryjne 1.8 bez klimy)... a tydzień po zakupie do ASO przyszły 2 takie wypasione za 35 (2.0 exlusive) .....eech

ps a ten fabryczny spojeler w katalogu mi się nie podoba

Co do tych poduszek, to masz na myśli oprócz kierowcy, również dla pasażera ?

Te wszystkie elektroniczne dodatki to jeszcze nic, ale druga poducha to by był bajer, tylko nie ma żadnych fotek niestety na potwierdzenie...

W mniej-więcej takim właśnie Esperusiu miałem możliwość jedynie posiedzieć chwilkę w sierpniu 97 w czasie prezntacji przez Daewoo podczas festynu z okazji otwarcia sklepu "Mozart" w Krakowie. Mieli wtedy do sprzedania 3 szt. ale cena ich w tamtym czasie wynosiła 40050 zł. Nie załapałem się - szybko rozeszły się. Pamiętam wspaniale działającą klimatyzację, a było wtedy ok oło +30 stopni. Z tego co pamiętam nie miał spoilera.

odnośnie poduszek......to w holandi BYŁY TEZ BOCZNE....

a u nas na WSCHODNIM rynku druga nawet nie była oferowana

Cytat:
2003-01-27 12:29:03, Tomek-Mydlowski pisze:
odnośnie poduszek......to w holandi BYŁY TEZ BOCZNE....

a u nas na WSCHODNIM rynku druga nawet nie była oferowana

A orientujesz się się czy w Leganzie gdzieś w Europie były boczne ?. Bo nie daje mi to spokoju, że nowsze auta nie mają tych rzeczy, a starszy model jakim jest Espero je posiadał. Ciekawe czy miał też napinacze, zresztą czy mogąc wyprodukować taką specjalną serię aut, nie mogli wdrożyć tych bajerów do normalnej produkcji...

Czyli jednak troche w tym prawdy, ach chcialoby sie miec takie Espero w skórze, z poduszkami, podrasowane i po tuningu... Jezdzi 1 takie po Krakowie 1,5 GLX...skóra, spojlery,przyciemniane szyby, niskie zawieszenie, alu, klima, ale własciciel mogl wiele zrobic na wlasna reke...
Robert

Ho ho, jakich to ciekawych rzeczy się człowiek może dowiedzieć.
Słyszałem, że na niektóre rynki Esperale były trochę lepiej wyposażone, ale nie przypuszczałem że aż takie cuda były.
Czy ktoś może ma namiary na zdjęcia takich egzemplarzy?

pozdrawiam,
Martinezzz

Cytat:
2003-01-27 21:54:19, Martinezzz pisze:
Ho ho, jakich to ciekawych rzeczy się człowiek może dowiedzieć.
Słyszałem, że na niektóre rynki Esperale były trochę lepiej wyposażone, ale nie przypuszczałem że aż takie cuda były.
Czy ktoś może ma namiary na zdjęcia takich egzemplarzy?

pozdrawiam,
Martinezzz

Problem w tym, że takich zdjęć nikt nie widział...

Bo korcą mnie te poduszki, wydaje mi się to niemożliwe...

szczerze mowiac to w poduszke pasarzera a juz tym bardziej boczne zupelnie nie wierze..na naszej desce zupelnie nie widac zeby byla przystosowana do drugiej poduchy..pomyscie przeciez gdyby taka wypasiona wersja istnial to we wszystkich zachodnich materialach promocyjnych dotyczacych modelu koreance by sie chwalili..a nikt nawet fotki nie widzial..tak wiec skora klima szyber itp ok ale w reszte po prostu nie chce mi sie wierzyc..

Cytat:
2003-01-27 23:28:24, qbaj pisze:
szczerze mowiac to w poduszke pasarzera a juz tym bardziej boczne zupelnie nie wierze..na naszej desce zupelnie nie widac zeby byla przystosowana do drugiej poduchy..pomyscie przeciez gdyby taka wypasiona wersja istnial to we wszystkich zachodnich materialach promocyjnych dotyczacych modelu koreance by sie chwalili..a nikt nawet fotki nie widzial..tak wiec skora klima szyber itp ok ale w reszte po prostu nie chce mi sie wierzyc..

Dokładnie, wychodzę z tego samego założenia...

Zadnych poduszek nie widzialem ale skora lub czarny skaj i inne bajery sa prawdziwe ..to przeciez autko takie jak niektore sami sobie robicie...

Na początek witam wszystkich starych i nowych klubowiczów.. a co tych "cudownych" wersji to tesh jest dla mnie zaskoczenie bo moa esperynka została zakupiona we wrześniu 1997 roku w salonie i nikt nawet nie wspomniał o jakiejś limitowanej serii, a pozatym kosztowała 39 tys. złotych !!!! a dodatkowo został zakupiony jedynie alrm... swoją drogą nie pogardziłnym taką wersją...

bo ta limitowana wersja pojawiła się w polsce w 1999r jak już espero przestało być produkowane,

i oglądałem kiedyś takiego esperaka live tylko ze taksówe
Jeżdzi nim starszy facet w okolicach starówki. Kiedys go zauważyłem na postoju taxi, podszedłem i pogadałem ...i obejżałem
Po pierwsze esperak ten jest wiśniowy - czyli jedyny słuszny kolor, po drugie ma napis exlusive na tylnym pasie.

Z tego co widziałem to mial na 1000000% dwie poduszki - normalną w kierownicy i drugą dla pasażera zamiast schowka.
Miejsce pokrywy schowka było podzielona mniej więcej pół na pół - górna połowa miała obudowe z napisem air bag, a z dolnej była zrobiona mała wnęka - taka na atlas i inne duperele, bez zamykanej pokrywy.

Miał tez skórke, klimatronika, ale bocznych nie widziałem.......

ale - słyszałem o bocznych poduchach...

dosc ciekawe to co piszecie...ja mam kilka zdjec wnetrz espero exlusiv ale nie widzialem nigdy tam drugiej poduszki.Jak kogos interesuja te zdjecia to polecam niemiecka wyszukiwarke www.mobile.de zawsze jest kilka wersji exclusiv ze zdjeciami wnetrza i zazwyczaj sa to 2.0.

pozdrawiam