| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michal_k Miłośnik FSO Polonez Caro 1.4 Zamość | 2004-08-26 10:25:28 Nowy sposób złodziei samochodów na kradzież samochodów - trzeba przyznać pomysłowy. |
Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2004-08-26 11:26:41
Zaletą podczerwieni jest jego skupiona kierunkowo wiązka zdecydowanie utrudniająca zeskanowanie wysyłanego sygnału. Uczący się pilot uniwersalny od TV zeskanuje tylko sygnał nośny, ale nie powtórzy często stosowanego dynamicznie zmiennego kodu. |
michal_k Miłośnik FSO Polonez Caro 1.4 Zamość | 2004-08-26 12:03:12 Właściwie to zamykając/otwierając alarm/zamek z bliska to teoretycznie nie da się go zeskanować (tak myślę).
Czy taki sposób załączania można wykorzystać do każdego alarmu? Czy tylko do tych, które fabrycznie mają takie rozwiązanie? Chodzi mi o to czy jest możliwe zastosowanie podczerwnieni zamiast fal radiowych do alarmu "tradycyjnego"... |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2004-08-26 12:18:40
Dokładnie tak - też mnie zdziwił ten fragment artykułu Złodzieje mają nowy sposób kradzieży aut Z zewnątrz widać, że coś jest nie tak, bo nie zaryglują się drzwi, nie zamigają kierunkowskazy i nie włączy się sygnał dźwiękowy potwierdzający uruchomienie alarmu. - Tyle że kierowcy z reguły nie zwracają na takie rzeczy uwagi lub, co gorsza, sami wyłączają sygnał, bo ich denerwuje - tłumaczy oficer policji. |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-08-26 12:36:16
ja powiem inaczej kiedyś pracowałem w citoenie a one miały centralny w pasmie PMR czyli wśroku pasma 70 czm (430-440 MHz) wiec dla jaj stanołem przy autku szefa i pusciłem to przemienika (1752 Hz) z mocą 5 W i centralny zgupiał bo otrzwoztył dzwi a potem je zamknoł to samo tyczyłeo sie Dopałów z tym ze w moim przypadku były to moce troszeczke wiekrze no 500W i pasmo 7 MHz gdzie w odległości ok 100m waczał sie alarm w sklepie |
PAGAN Wwa | 2004-08-26 12:43:34 podlacze sie po temat, bo dotyczy kradziezy kasy kierowcow. kraza plotki, ze tegie glowy od wyrywania kasy od zwyklych ludzi, czyli ministerstwo finansow chca wpowadzic podatek rejestracyjny i dzieki niemu zarowno kupujacy uzywane auta w polsce czy w innych krajach beda placic ta sama stawke. wyniesie to jakies 3 kafle za przerejestrowanie. ponoc ma zalezec od wieku auta. im starsze tym wiecej. slyszeliscie cos o tym? dla mnie to absurd, ale zyjac w tym kraiku nic mnie nie zdziwi. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2004-08-26 12:54:45
To nie plotki a fakt, ale to mabyć zamiennik teraźniejszej akcyzy (którą neguje UE - i bardzo słusznie) na auta sprowadzane do kraju, ale oczywiscie nasz rząd wymyśla coś nowego aby tylko ciągnąć kasę LINKI DO POCZYTANIA >>> |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-08-26 13:02:14 jak już admirał wspomniał, to żadna rewelacja, wystarczy przyjechac w okolice pałacu kultury i może się zdażyć że nie zamkniecie/otworzycie autka z pilota, nieraz może się sam otworzyć, |
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-08-26 13:02:48 Jak coś takiego wprowadzą to ja też pójde na całość i będe jeździł pickupem z papierami na 5-osobowego '76, albo numery z DF'a wsadze Lady, jeśli sobie takową sprawie... No takiej bzdury to ja już nie wytrzymam niestety. Jak bym miał 3kafle to bym prędzej bym porobił DOHC'a i bude niż wspierał ten chory kraj |
PAGAN Wwa | 2004-08-26 13:04:19 jesli chodzi o import aut uzywanych to nie uwazam, ze sa to same zlomy. mniejsza z tym. po prostu slyszalem, ze maja tym podatkiem byc obiete takze samochody juz od dawna jezdzace po polsce i tu zarejestrowane przez wzglad na to, ze w UE generalnie nie ma roznicy czy z wawy pojade po auto do gdanska czy do drezna. mam nadzieje, ze to kolejna plotka stworzona na zasadzie gluchego telefonu. jesli nie, to... |
![]() kwix Miłośnik FSO Astra I Kraków | 2004-08-26 13:46:57 Zgodnie z prawem Murphe'go "jeżeli cos złego może się wydazyć to na pewno się przydarzy tobie" już po nas. Czy to oznacza że jak - dajmy na to - kupię kaszla za 300 to będzie mnie kosztował 3300?
Ale se wymyślili stymulację do kupowania nowych aut baranie łby... Przecież jeżeli ktoś kupuje auto za 1 000 czy 2 000 to nie dlatego że ma za dużo kasy albo lubi stare złomy. Już widzę jak taki leci do salonu po nowy. Stary odda na złom lub się w nim zabije (bo sprzedać się nie uda) i będzie jeździł rowerem. Na pewno środowisko naturalne na tym wyjdzie najlepiej a te barany z ministerstwa niech lepiej policzą o ile spadną wpływy do budżetu z tytułu akcyzy i innych podatków które są wliczone w cenę paliwa. No tak tylko że tym się będzie martwił juz inny rząd.. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2004-08-26 13:54:50
Nie - to ma dotyczyć tylko aut z importu |
PAGAN Wwa | 2004-08-26 13:57:13
uff! niewiele brakuje mi do tego, aby znienawidziec wlasna ojczyzne. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-08-26 14:18:32
Ufff. A już myślałem, że mam coś zepsute. Czasem musze wyłączać alarm wchodząc przy wyjącej syrenie do środka i zbliżając pilota do centralki. |
Berecik Miłośnik FSO Ford Mondeo Szczecin | 2004-08-26 15:10:41
Oby panowie, tym idiotom z Wiejskiej dwa razy nie trzeba powtarzać i jak im coś do łba strzeli to... |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-08-26 15:22:28 Niedługo wymyślą podatek od stopnia "wypierdzenia" siedzenia - przyjdzie komisja z jamnikiem, ten zbada stopień wypierdzenia foteli i przyjdzie płacić |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-08-26 16:08:23
Weź nie strasz |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-08-27 22:35:42 TO ja Was jeszcze pocieszę. Ponoć, a w zasadzie na pewno będziemy płacić abonament za radio w samochodzie w wysokości 7zł. |