Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-01-31 22:59:55 Da się. Coć 100% pewności nie mam. |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-01-31 23:30:08 jeśli boisz sie że Ci ukradną auto, to może spróbuj zrobić sekretny wyłącznik na innym kabelku komputera np. prowadzącym do cewki zapłonowej. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-02-01 00:09:15 Allegro = Szukaj = Terminator = Kup = Zamontuj ![]() |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-02-07 09:56:06 Już kiedyś pisałem o tym pomyśłe ale powtórzę to w tym wątku.
Jako jedno z zabezpieczń spróbować uniemozliwic właczenia jakichkolwiek świateł w samochodzie. Samochody najczęściej ulatniają się same w nocy, więc jeśli taki nie będzie mógł zobaczyć drogi i nie będą sie świeciły światła to zwróci przynajmniej uwagę na siebie panów policjantów (jeśli takowi sie napatoczą). No oczywiście złodziej może przywalić naszym autkiem w jakąś przeszkodę. Mam jeszcze kilka pomysłow, ale nie będę o nich mówił z wiadomych względów. |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-02-09 15:48:31 Pomysł ze światłami jest niezły.Migające już sie wszystkim opatrzyły.Tylko POLICJA ?????Zwarcie styków AB w komputerze nie uszkodzi komputera bo tak ustawia się zapłon na lampę stroboskopowa i stałe znaki na kole pasowym i obudowiepaska rozrządu - jest to tzw.ustawienie początkowe zapłonu.Po rozwarciu styków AB sterowanie zapłonem przejmuje komputer zbierając pozostałe informacje z czujników.Złodziej spokojnie odjedzie z parkingu-najwyżej nie będzie miał dynamiki silnika. |