| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-02-06 12:01:47 tak jak napisales olej, filtry (oleju, powietrza, paliwa), plyny (chlodniczy, hamulcowy, wspomagania) paski (rozrzadu koniecznie jak nie jestes pewien kiedy byl zmieniany), mozesz swiece. klockow bym nie zmienial jak dobrze hamuja zreszta nie wiem czy w e30 nie ma kontrolki na desce od klockow tak jak w e36. zreszta pojezdzisz kilka miesiecy to i tak wyjdzie na jaw co trzeba wymienic... [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-02-06 12:07:04 ] |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-02-06 12:11:45 w skrzyni tez mozna wymeinic olej [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-02-06 12:12:05 ] |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-02-06 12:29:16 spokojnie kolego. zacznij od tego co musisz to znaczy olej w silniku, filtry oleju, powietrza. klocki/tarcze trzeba najpierw sprawdzić, ale jeśli ci podczas hamowania pedał skacze to chyba masz krzywe tarcze. jeśli jesteś pewien co do przebiegu auta miedzy wymiana paska a dniem dzisiejszym to na razie masz spokój z tym, choc ja bym to wymienił dla własnego komfortu psychicznego. jeśli ci dzis w nocy nie zamarzła to i płynu w chłodnicy wymieniac nie musisz. nie wiem jak u ciebie ale u mnie w radomiu, było dzis w nocy -17 stopni. pozostałem płyny zostaw sobie na później, nic im nie bedzie jak poczekaja do wiosny. jeśli masz suchą skrzynie i most to raczej nie ma potrzeby wymiany/dolewki oleju ani do tego ani do tego, co oczywiscie nie oznacza, że wymiany nie możesz przeprowadzić.
pozdrawiam |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-02-06 23:46:04 "Kupiłem, co teraz" - TERAZ SIĘ MÓDL ABY SIĘ NIC NIE POPSUŁO! :d:p A tak poważnie to kichaj wszystkie płyny a olej wymień jak kontrolka pokaże że trzeba, ale raczej sie dowiedz jaki tam jest a jeżeli nie wiesz to zawsze można oddać do analizy - gdzie takie coś robią to nie wiem!
Jedyno co musisz zrobić to zmienić pasek rozżądu! - dla świętego spokoju bo to ważne. Nie bądź nadgorliwy, naprawiaj kiedy trzeba, nic na zapas! Olej w skrzyni i w tylnym moście zmień jeżeli chcesz albo sprawdź a jakim jest stanie, to będzie widać! Płynu w chłodnicy czy też hamulcowego lub we wspomaganiu nie ma potrzeby zmieniać, nigdy w zyciu tego nie robiłem i nie miałem żadnych problemów! |