Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-13 23:22:51 Co do alufelg to 17 cali wydaje mi się ekstremum. Trzeba byłoby założyć opony o niskim profilu a to na naszych drogach może być kosztowna zabawa w przypadku spotkania się z jakąś dziurą!!! Ja mam na sprzedaż zestaw jak w linku:
Oferta sprzedaży Ale to jest zestaw 15 cali (jak w tamtejszym opisie). Poza tym skoro już 17 cali chcesz to i szersze muszą być a wtedy nie wiadomo czy wejdą!!! Tył spoko, ale przód przy skręcaniu??? Co do wycieraczek to zależy czy pytasz o wycieraczki same w sobie czy o mechanizm wycieraczek. Jesli o wycieraczki to chyba nie byłoby problemu z kupnem nowych. Jeżeli o mechanizm to albo należałoby wyjąć i poczyścić co się da a jesli to nie pomoże to poszukiwania nowego lub lepszego. Moje auto ma już 9 lat a nie mam z mechanizmem problemów. Co do pasów bezpieczeństwa to mój od strony kierowcy już bez pomocy wcale się prawie nie zwija. Wywalasz osłonę słupka i odkręcasz całą kasetkę z rolką. Nie ma obaw, nie da się nic zepsuć. Tak samo przy rozbieraniu samego mechanizmu. Jest tam sprężyna, która niestety straciła już swoje właściwości. Ja ją trochę bardziej skręciłem, ale to nic nie dało. Chyba tylko wymiana pomoże - oczywiście tylko sprężyny. Uwaga, sprężyna upierdliwa do ponownego złóżenia całego ustrojstwa!!! Nieźle nabluzgałem przy składania rolki. Co do temperatury no to chyba termostat walnięty bo ja po 5 minutach mam już silnik w normalnej temperaturze lub tez czujnik temperatury walnięty. Jedno i drugie przed wymianą można sprawdzić. Jesli chodzi o czyszczenie reflektorów... no nie wiem, nie wyobrażam tego sobie. Co do xenonków to chyba chodzi o żarówy z efektem xenon. Jeśli tak to polecam przeczytać wątek o napięciu na reflektorach jesli jeszcze tego nie uczyniłeś. Przy renowacji lakieru czyli polerowaniu moge Ci poradzić jedynie tyle żebyś uwazał z doborem pasty polerskiej bo możesz sobie zmatowić samochód na cacy ewentualnie miec w ładne matowe placki ![]() |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-14 13:10:42 Komplet opony+felgi+śruby+śruby zabezpieczające - powiedzmy za 1.700 zeta.Felgi w stanie fabrycznym,opony nie katowane.Całość po jednym sezonie.Azot w oponach dorzucam gratis ![]() Sprzedaję tylko w komplecie. [ wiadomość edytowana przez: the_undertaker dnia 2005-02-14 13:12:03 ] |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-02-14 19:01:47 ja terz mam do sprzedania felgi z oponami 16 stan igła sróby zabezpieczajace gratis |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2005-02-14 21:32:53 Marcin podeslij zdjecie i cene ![]() mzwierzchowski@poczta.onet.pl |
![]() teltom CIVIC i-VTEC/VECTRA C Stalowa Wola | 2005-02-14 21:37:00 Mieszkam niedaleko tej miejscowości nie wiem czy ktoś z was słyszał o tej firmie wiem jedno jest godna polecenia. Aha to jest producent felg nie żaden tam dystrybutor, a oferta jest z firmowego sklepu...
tanie felgi [ wiadomość edytowana przez: teltom dnia 2005-02-14 21:43:14 ] |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-14 21:52:53 Słyszał słyszał o Federal Mogul Gorzyce. Rok temu kupiłem ich felgi do Esperaka a trzy lata temu mojej mamie do Forda Ka(czki). Uważam, że za taką cenę to bardzo dobry wybór choć są ciężkie uprzedzam (chodzi ogólnie o alusy z FMG). Jak kupowałem do Forda to nawet osobiście byłem po odbiór u takiego jednego gostka, który wynosił je przez płot (kosztowała 150 zeta za sztukę). Niestety do esperaka już nikt mi nie wyniósł więc 1.300 trzeba było wysupłać. Ale nie ma co, felgi prezentują się piękniej od Esperaka ![]() |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2005-02-14 22:01:56 A co do wycieraczek to jakies to takie rozlatane. Tam gdzie sie ramie zaklada i przykreca to rysza sie po 1,5 cm do gory i dolu slabo sciera... |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2005-02-14 22:04:51 Co do tych twoich felg to moze sie dogadamy wlasnie czekam na zwrot z podatku. Tylko podeslij zdjecia real jak mozesz mail patrz nizej. |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2005-02-15 16:54:07 Rozumiem czyli mam do wymiany te tulejki opisane w poradach? ![]() |