Problem z odpalaniem silnika na minusowej temp..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moj znajomy ma instalacje firmy BRC.. przelacznik na gaz ma automatyczny.. jak jest silnik zimny to po przelaczneiu strasznie szarpie autem i gasnie. wiecie moze co moze byc przyczyna?? na regulacji juz byl 2 razy.

Pozdrawiam

Po pierwsze niech sprawdzi filterek, może ma zabrudzony..
Po drugie z tego co wiem i czytałem jest taka opcja w kopie od gazu ktora odpowiada za czas nakaladania sie pracy wtrysków i gazu - innymi slowy wtryski jeszcze pracuja i juz leci gaz. Ta "zakladka" ma wlasnie niwelowac szarpniecia - jesli mocno szrpie to znaczy ze ta zakładka jest za mała. gazownicy powinni podpiac sie pod kompa i ja zwiekszyc. i sprawdzic poprawe. nie wiem jak dokładnie jest to w twoim kompie rozwiazane ale wiekszośc kompów od gazu (zwłaszcza tych pod wtrysk) ma taka opcje.
Po trzecie, jak rano wstajesz to nie lecisz na zbity pysk do roboty/szkoły i pracujesz tylko pomalutku śniadanie, toaleta itd..
Tak samo jest z autem musi troszke popracować na wolnych aby podnieść temperature to wtedy i na gaz lepiej przechodzi....

Cytat:
jest taka opcja w kopie od gazu ktora odpowiada za czas nakaladania sie pracy wtrysków i gazu - innymi slowy wtryski jeszcze pracuja i juz leci gaz

to emulator wtysków, odpowiedzialny za nakładanie faz.
pozdrawiam