Góra Kamieńsk- zapraszam na szaleństwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od 26-01-05 otworzyli oficjalnie wyciąg krzesełkowy na Góre Kamieńsk.
http://www.narty.pl/pics/artykuly_tresc/465/belchatow_stok_d.jpg
Pojechałem sprawdzić i z czystym sumieniem moge powiedzieć BYŁO SUPER
W weekend było ok 25000 osób ale Ja pojechałem w tygodniu i nie było kolejki tylko ostra jazda.
Z Łodzi na miejsce dojazd ok 30min, tylko ja jeszcze zdażyłem zatankować po drodze( na autostradzie bestie rozpedziłem do 215 na gazie a na benzynie 230 przy 4700-czyli jeszcze cos można będzie podciągnąć).
pozdrawiam i do zobaczenia na stoku

Cytat:
a na benzynie 230 przy 4700

???
W tym tempie jak byś dociagnał do odcięcia na 6200 byloby 300 km/h.
Nie za dużo?

Ach te predkosciomierze

PS. Przy 4700obr na 5 biegu mam odrobine ponad 180km/h

Arti to teraz bedziesz mi musial cos wytlumaczyc: skoro tak lubisz szybka jazde to dlaczego podczas wspolnej wyprawy do Gdanska zawsze nam z Gryzzlym ginales...bynajmniej nie z przodu

Arti na grząski grunt wkroczyłeś

C30SE/SEJ przy 230km/h ma 5 tyś obr a skrzynię ma AR28 (dłuższe przełożenia od AR25) podobno
a C26NE ma skrzynię AR25 więc ten wynik ??

edit
dopiszę że takie ~5 tyś obr to max, a złapanie odcinacza w automacie nie grozi , chyba że się ma >260 KM

[ wiadomość edytowana przez: mega_3 dnia 2005-02-06 21:03:38 ]

Cytat:
2005-02-06 18:22:00, _Gepard_ pisze:
Arti to teraz bedziesz mi musial cos wytlumaczyc: skoro tak lubisz szybka jazde to dlaczego podczas wspolnej wyprawy do Gdanska zawsze nam z Gryzzlym ginales...bynajmniej nie z przodu

sorry Gepard ,ale chmura smrodu jaką zostawiałeś za sobą utrzymywała mnie w bezpiecznej odległości.

"a C26NE ma skrzynię AR25 więc ten wynik ??"
czy AR25 to automat?
Bardzo rzadko mam okazje rozpędzić auto ponad 200 ale pojade specjalnie jeszcze raz na autostrade i postaram sie zrobić fotki.

P.S. zapraszam na narty

Cytat:
2005-02-06 22:53:17, arti-77 pisze:
czy AR25 to automat?

Tak

Arti nikt nie twierdzi, ze tyle widzialeś, fotki są zbędne.
My tylko wątpimy, iż to real jest.

Cytat:
2005-02-06 22:53:17, arti-77 pisze:
sorry Gepard ,ale chmura smrodu jaką zostawiałeś za sobą utrzymywała mnie w bezpiecznej odległości.

A kto Ci bronil jechac jako pierwszy, czy nawet jako drugi?

Arti, o predkościach Omegi nie pisze bo juz wszystko napisałem ale o przedkosciach na stoku to chetnie. Super sprawa tak blisko. Opisz tę górkę bliżej.

Już mnie wiązania swędzą . W tym roku jeszcze nic nie było jeżdżone. Taki śnieg sie marnuje!

Cytat:
2005-02-07 21:55:28, Kartos pisze:
Arti, o predkościach Omegi nie pisze bo juz wszystko napisałem ale o przedkosciach na stoku to chetnie. Super sprawa tak blisko. Opisz tę górkę bliżej. Już mnie wiązania swędzą . W tym roku jeszcze nic nie było jeżdżone. Taki śnieg sie marnuje!

Może jakiś spocik w bełchatowie (na górze)??

PS zobaczymy kto jest najszybszy na stoku

Stok ma 750 metrów zjazdu o szerokości, na dzień dzisiejszy ok80 metrów, bo w przyszłym roku odejdzie troche zszerokości na tor saneczkowy i wyciąg orczykowy. Główny wyciąg taki sam jak na "kotelnicy". Wyporzyczalnia sptrzetu, strzeżone parkingi jakiś bufet. Początek trasy czerwony a później chyba niebieski oddzielony tor dla snowbordu i dla zjezdzających na sankach.
Przyjeżdżajcie raczej w tygodniu bo w sobote i niedziele masa ludzi więc więcej stania niż jezdżenia

750 m troche malo, ale na jednodniowy wypad moze wystarczy. A jak tam dojechać?

Cytat:
2005-02-09 09:10:41, Kartos pisze:
750 m troche malo, ale na jednodniowy wypad moze wystarczy. A jak tam dojechać?

Kiedy zamierzasz się tam wybrać??

Może będziesz miał jedno lub dwa wolne miejsca ??

http://www.narty.pl/pics/artykuly_tresc/465/belchatow_stok_d.jpg

P.S. Ja jade dzisiaj.