MotoNews.pl

W momencie kręcenia kierownicą odczuwam jakieś ...? Co jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatni zauważyłem problem w swwojejjj beestii. w momencie kręcenia kierownicą, odczuwam jakieś drgania, przeskoki czy szarpanie (tylko na postoju) co jest grane??? czyżby szykował się jakiś spory wydatek? a moze mam się tym nie przejmować? pozdrawiam wsio Was.

zmień pasek napędu pompy plus napinacz i bedzie ok.miałem takie cuda w bmw 5

Tego rodzaju dziwne zachowania mogą być wyczuwalne tylko na sniegu ,lodzie i nie muszą swiadczyć o usterce.
Spróbuj na asfalcie .

tym bardziej na asfalcie mogąbyć cuda gdyż na logike biorąć!!!, występują większe siły tarcia na postoju między asfaltem a oponą, pasek sie ślizga i pompa przerywa co prowadzi do takiej sytuacji. pompa nie może być ,,troche,,. zepsuta bo troche można być w ciąży, a na śniegu jeżdzi sie na nartach

zdaje się na postoju nie powinno się kręcić kierownicą jeśli się lubi swój samochód

to pewnie od opru jaki stawia śnieg lub lód ze śniegiem - też troszkę tak wtedy mam

Dalej stawiam na śnieg,choć nie wykluczam paska itd.
O logice coś ostatnio słyszałem , i się nie sprawdziła.

Mam to samo - tylko na brejowatym, zamarźniętym śniegu.

Cytat:
2005-03-14 22:28:28, Krzysiu1981 pisze:
zdaje się na postoju nie powinno się kręcić kierownicą jeśli się lubi swój samochód to pewnie od opru jaki stawia śnieg lub lód ze śniegiem - też troszkę tak wtedy mam

Ciekawe jak Ty parkujesz?

w ~50% parkuje prostopadle tyłem w ~40% równolegle tyłem - jakoś udaje mi się zazwyczaj zrobić to za jednym zamachem, bez zatrzymywania

Przecież Oma A ma świetną widoczność z kabiny na boki i do tyłu, no i rewelacyjny skręt!!! Mi się parkuje moim bolidem tak łatwo jak nissanem micrą

Miałem poprzednio Nissana Micrę i muszę powiedzieć że omcią lepiej mi się parkuje.

To jakas plaga

moja micra byla z 83r

szyba z tylu jest wiekosci szafy

super autko dla poczatkujacego kierowcy !

[ wiadomość edytowana przez: diSEL dnia 2005-03-15 10:35:56 ]

..prawda, micra szczególnie ta starsza K10 to do parkowania mega wypas samochód - odwracasz się do tyłu i masz wrażenie że widzisz co jest 2cm za zdeżakiem - ja wjeżdżałem w takie miejsca gdzie ludziki nie mieścili się maluchami i cieniasami

Cheh czemu ja mikry nie miałem ????????? tylko Ritmo z fatalnym skrętem ( przynajmniej silnik abartha tam był co rekompensowało skręt).

wyszło szydło z worka. okazało się że to nie jest defekt. na czystym asfalcie kręci jak wirówka-jest ok. wychodzi na to że na śłiskiej nawieszchni kólka maja daremną przyczepność (słaby opór widocznie) dzięki wszystkim
pozdro