(126)halogeny w zderzku - jak to zrobic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam zamiar zalozyc sobie halogeny i strasnie mi sie podobaja te na zdieciach jak takie cos zrobic czy sie kupuje jakies gotowe czy jak, i jakie sa ewnentualne koszty

Wiem że za dużo ci to nie pomorze ale wydaje mi się że to jest ręczna robótka bo bym widział to na jakże "indywidualnych" tjuningach Ale trzeba uważać na niebieskich bo mogą sie przypieprzyć ze wystają poza obrys samochodu.

te akurat sa jakos wymodzone ale zobacz np u portosa. Możesz albo na seryjnych mocowaniach zrobić (dość odstają od zderzaka albo wywiercic w obudowie ze 4 dziurki (jak solidnie to solidnie) i po prostu przykręcić. Nadmieniam, że w ten sposób instaluje się raczej przeciwmgiełki, dalekosiężne polecam na zderzaku u góry (tak jak ma Toki np.) pomiędzy światłami seryjnymi, fajny efekt i dużo dają w nocy na nieoświetlonej drodze

to nie koniecznie maja byc dalekosiezne poprostu cos takiego mi sie podoba i zastanawiam sie jak to zrobic i narazie nie moge sobie wyobrazic

można by zrobić taki odcisk tylnej ścianki w gipsie (forma) a potem zrobić z żywicy np.

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-02-08 00:20:38 ]

ej skubip - odradzam naprawde.. masz calkiem ladne autko teraz.. jezeli faktycznie wyglada tak jak w profilu - nie psuj go tak.. wiem ze to rzecz gustu - a gustu nie powinno poddawac sie ocenie - ale to nie jest fajne naprawde.. faktynie lepiej tak jak ma toki jezeli chodzi ci o to ze masz za malo swiatla (bo to doskonale rozumiem) ale jezeli chodzi ci o poprawienie wizualnego wygladu hmm to sie mylisz.. pokombinuja cos innego

a ja znam to autko które jest na fotkach...właściciel studiuje na polibudzie gdańskiej...mieszka w DS. jeszcze troche i go dorwe i pogadam....autko ma na jakis nie miejscowych blachach :p.
apropo halogenów to.....hmm...trzeba dużo roboty zeby to dobrze wyglądało.....wiec jesli bedzie zrobione profi to moim zdaniem bedzie ladnie wygladalo....

wg moich danych to auto jest na blachach z Iławy (NIL xxxx). chyba ze komus je opchnal bo bylo swego czasu na sprzedaz

no dokładnie NIL.....true true

Cytat:
2005-02-08 03:13:15, killer126FL pisze:
ej skubip - odradzam naprawde.. masz calkiem ladne autko teraz.. jezeli faktycznie wyglada tak jak w profilu - nie psuj go tak.. wiem ze to rzecz gustu - a gustu nie powinno poddawac sie ocenie - ale to nie jest fajne naprawde.. faktynie lepiej tak jak ma toki jezeli chodzi ci o to ze masz za malo swiatla (bo to doskonale rozumiem) ale jezeli chodzi ci o poprawienie wizualnego wygladu hmm to sie mylisz.. pokombinuja cos innego

auto wyglada juz troszke inaczej doszly lusterka z manty ciemne szyby klosze bialo czerwone i licznik z cc i pare innych pierdól ale tak to nic sie nie zmienilo

co do halogenow nie zakladam nic co by sie nie przydalo jednak maluch nie ma rewelacyjnych swiatel a to rozwiazanie jest wedlug mnie najlepsze nie podobaja mi sie wogole halogeny na pasie przednim

to jamam jakiegoslipnego malucha bo u mnie wszystkie swiatla piknie dzialaja oprocz kierunkow bo przerywaczpadł wszytstko mam na przekaznikach porobione . wlasnietez mialem wenezeby zrobicnaszerokich plastikach malucha i muszepomodowac bo wgarazu lezy komplet a btw dalekosiezne fajna rzecz w nocy...a takze dla nieuprzejmych kierowcow odrazu zjezdzaja.. co do mocowania ja swoje poprawialem teraz sa i od dolu i od gory i jest o niebo lepiej bo tak to je strasznie trzeslo i majtalo na wszystkiestrony a do plastikowych zderzakow bym je zasadzal wlasnie tak jak na tej fotce

a mnie sie wydaje, ze to sa rury budowlane, plastikowe do wody czy kanalizy, poprostu przyciete na wymiar z odpowiednim Fi

pozdro

tak jak na tej fotce zasadzilbym przeciwmglowe niech swieca przy glebie i po rowach, a dalekosiezne na zderzaku tak jak ma toki (i wkrotce ja)

aporpos kierunkowskazów mam pytanie. Mam przekaźnik nie puszke tylko ten nowszy pali o niebo lepiej niż z tą aluminiowa puszką, ale i tak nie wiem czemu jak załącze awaryjne gdy już jest ciemno (lepiej widać) palą one znacznie mocniej od kierunków . Gdyby paliły jak awaryjne byłoby lux!! W czym tkwi problem?? A może tak ma być