Problem po zmianie oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niedawno kupiłem accenta z 97 r i zmieniłem olej oraz świece
na starym jeździłem jakiś miesiąc i było ok a teraz zanim się silnik rozgrzeje to dziwnie pracuje -nie równo coś jakby w pewnych momentach na 3 cylindry palił (dolałem również płynu do benzyny który czyści układ wtryskowy)
czy to normalne zjawisko? dzięki za pomoc

może to byc wina świec. czy parametry zostały dobrane do modelu? może sie też zdarzyć, że uszkodzi sie przy wkręcaniu. proponuje wykręcić jeszcze raz i obejrzeć izolatory. być może znajdzie się pęknięcie.

oczywiście nie zmieniałem tego sam tylko na warsztacie ale posprawdzam może cos popsuli

Bardzo mozliwe ze to przewody zaplonowe,zwlaszcza ze byly ruszane podczas wymiany swiec.Moga byc uszkodzone mechanicznie jesli ciagneli za przewod a nie za izolator podczas zdejmowania ich ze swiec.Pozatym moga miec przebicia .Radzil bym zaczac od przewodow i swiec .Pozdrawiam.

dawno temu pojechałem do serwisu na wymianę paska i uszczelniaczy zaworowych, świece wkręcili, owszem ale nie moje, jedną nawet bez podkładki uszczelniającej i wykruszonym izolatorem, po 20 minutach wróciłem z reklamacją, to te barany stwierdzili że podmieniłem świece, od tamtej pory serwisy omijam z daleka;
u ciebie proponuję sprawdzić świece, ten preparat do czyszczenia teź może być przyczyną, jeśli rozpuścił jakieś syfy to mógł chwilowo zatkać któryś z wtrysków