Gazik e renault 11

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wsztkich jestem posiadaczek od roku renault 11 z silnikiem 1,7 na gazniku i mam taki problem chodzi mi o obroty autko pali na mrozie przy -15 na dotyk ale chodzi o to ze jak zapli to nie ma wolnych obrotów puszcze gaz i odrazu gasnie musi sie nagrzac min 70 stopni dopiero zacznie mniec jakies 500-600obrotów a jak sie nagdzije tak w miare mocno powyzej 90stopni to trzyma mi powyzej 1300-1400 obrotów a jak zmiejszcze mu obroty na reduktorze to na zimym silniku to moge juz zapomniec juz o obrotach a oprócz tego autko smiga super ale mam juz dosc dojezdzania do switeł i szybko dawania gazu i mam mała lipe bo na benz nie chce wcale chodzic to nie mam jak porówniac sobie!

Zrób najpierw porzadek z bezyną, odpalaj na bezynie przy niskich temperaturach bo zajedziesz membrany (albo juz to zrobiles) i nie maja elastycznosci i mozesz je prawdopodobnie wymienic.

Witam prubowałem zapalic na benz ale ma wyskokie obroty ale jak chodzi na benz a przełoncze na gaz to jest wszytko o.k trzyma obroty wszytko lałdnie pienknie a troszke pojezdze to znowu to samo ze obrotki uciekaja!umnie lipa z benz bo jak juz kupiłem to nie chciala chodzic a patrzałem tam chyba jakich czesci brakuje a to jest stare autko to nie warto ładowac a jest jakis prosty sposób zeby ustwic gaz ,a jeszcze kjedno patrzałem na ten reduktor to widac jak by sie z niego soncyło sie z niego po całosci na łonczeniach!nie wiem moze to olej nie mam pojencia

przy temperaturach ponizej 5C powinno sie odpalac na bezynie zegy plyn w chłodnicy nagrzał sie . Ten płyn dochodzi do parownika gdzie ogrzewa gaz ktory przechodzi tam w stan lotny.Przy tym zjawisku obniza temperature do -37C i jezeli nie jest parownik rozgrzany gaz dochodzi do silnika płynny i zalewa swiece.Membrana traci elastycznosc i wtedy podaje zła mieszanke.
Musisz tez wyczyscic parownik przez spuszczenie z niego osadu, a takze wymienic filterek gazu.
Nie ma siły zeby w ujemnych teperaturach odpalac na gazie bez uszczerbku na pracy silnika i parownika

Dzenki bardzo jestem bardzo wdzieczny filterk wymieniałem nie dawno nie to musze sie pomenczysz jeszcze bo nie chce kasy ładowac w autko bo i tak jestem juz duzo w plecy ale autko nawet duzo nie pali z silnika 1,7 w miescie pali mi zima do max12 a latem max 10 a na trasie udało mi sie zejsc do 5,5 litra gazu Dzienki pozdrawiam!