Problem z instalacja lpg.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam Renaulta 19 na monowtrysku o poj.1720 i problem bieze sie stad zejakis czas temu zalozylem instalacje gazowa z lepsza elektronika(tak mowil monter) jest to Zavoli a ta elektronika to chyba nawet nie komp tylko przekaznik sondy lambda. Auta strasznie jest zmulone na trasie przy wyprzedzaniu i jego max to 140km i niewiem czy to wina zle dobranej elektroniki czy zbyt malego miksera bo na paliwie tez jest zmulony. I czy wielkosc mixera wplywa tez na ilosc spalanego gazu i na kulture jazdy i jaka powinna byc srednica do tego typu auta? Madrym glowom dzieki za rady.Zalanczam fotke tej instalki niby lepszej(ta na samym dole) www.zavoli.pl

witam
jaki reduktr i gdzie montowałeś ?
pozdrawiam

Jaki reduktor niemam pojecia ale znajomy ma w swej reni taki ze wystaja mu scianki reduktora po 2mm na srednicy w najwezszym miejscu gardzieli i nie czuje ze ma woz mula, mi wystaje okolo 5-6mm. Montowalem go w zakladzie wraz z cala instalacja ale np. na stronie Landi widzialem typowo do renowki z monowtryskiem i wygladal calkiem inaczej i zdecydowanie bardziej profesjonalnie.

Zaraz czegoś tu nie rozumiem, po pierwsze link jest niepełny bo otwiera całą ofertę, a nie konkretną instalkę, a po drugie na gardzieli to się montuje mikser nie reduktor.
Komputerek, pewnie II gen. Jak się dobrze ustawi to powinno śmigać. Ale warunek jest taki, że trzeba to porządnie wyregulować.

Sorry, fakt chodzilo mo o montaz na gardzieli miksera nie reduktora, a co do linku to dalem namiar na elektronike jaka mam zamontowana a reduktor tez jest zavoli.

[ wiadomość edytowana przez: lechos dnia 2005-02-09 20:40:31 ]