Co sądzicie o odtwarzaczach sam. FIRST ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Konkretnie chodzi mi o mp3/CD
na allegro znalazłem takie radia np za 300zł tylko teraz czy warto kupić?
chodzi mi o to ,żeby w miarę dobrze czytało płytki i żeby radio dobrze odbierało

pzdr.

Takie za 300 zł nie czyta za dobrze. Poza tym nie ma antishocka, na mp3 jeszcze jako tako gra, ale zwykłego cd nie posłuchasz podczas jazdy.

nie mam przekonania do tej firmy.. kupiłem kiedyś discmana i syf jakich mało.. więc teraz uciekam przed ofertami wzmacniaczy radyj i innych sprzętów made by First Austria

Cytat:
2004-05-26 10:58:24, sc00by pisze:
...made by First Austria

To taki sam Austriak , jak my !
Proszę Panów - jest to Chińczyk i do tego z dolnej półki !

Ja mialem wzmacniacz Firsta 1600 Watt (ponoc) a niewiem czy on mial te 160, a moze mial tylko same 60, kto to wie. duzy grzejnik a w srodku plytka 10x10 cm. ja nie polecam

Oczywiście, że nie jest to technologia i jakość, jak w radiach firmowych. Ale radia z Firsta mają niewątpliwą zaletę - cenę co najmniej trzy razy niższą niż sprzęt o porównywalnych możliwościach z renomowanej firmy. Niektórych nie stać na droższe radio, a niektórym po prostu skradziono parę razy porządnego Pioneera czy innego Clariona i mają dość inwestowania w sprzęt. I trzeba to zrozumieć.

Z Firsta poleciłbym modele 4108 albo 4105, ale te nowe, bo były też starsze 4105. Możliwości spore, moc zadowalająca, wygląda nawet nawet (aluminiowy panel), na wyposażeniu pilot, mp3. Jedynymi minusami jest dość krzykliwy wyświetlacz - nie każdy to lubi i trochę nieintuicyjna obsługa (ale do tego można się przezwyczaić). W sklepach można dostać takie radio za 499.

yosfer

Ja wychodze z zasady że jestem za biedny żeby kupować szmelc. Co z tego że dasz 300 zł jak ci to padnie po chwili używania? Wydasz kolejne 300 zł? Najtańsze odtwarzacze MP3 możesz już dostać za ok 800 zł. Poza tym jaką masz tutaj sieć gwarancyjną kiedy ci to to padnie po tygodniu ostrego grania?
Kiedyś też się zastanawiałem nad tymi odtwarzaczami z Allegro z tym że Red Star, ale jednak kupiłem coś sporo droższego ale za to z pewnością że mam sprzęt z dobrej półki a nie z chodnika
Lepiej pojedz do jakiegoś lombardu albo komisu audio i tam poszukaj czegoś. (np. używka Sony model 2003 MC + zmieniarka na 10 CD za 650 zł.).

Trzymaj się od tego na kilometr co najmniej...

To napewno nic dobrego!!!

odradzam kupna czegos takiego, po pierwsze zero mocy, nie czyta przeskakuje, szmelc do niczego nie zdatny to samo wzmacniacze tej o to firmy, wzmacniacz 1800 a tam 100 moze nawet nie ma ODRADZAM

odradzam kupna czegos takiego, po pierwsze zero mocy, nie czyta przeskakuje, szmelc do niczego nie zdatny to samo wzmacniacze tej o to firmy, wzmacniacz 1800 a tam 100 moze nawet nie ma ODRADZAM

Z tanich sprzętów, jeśli już to chyba tylko Medion i Boschmann. Ale jak tu juz napisano - markowa MP3 do dostania w sklepie za 800 zł, a na giełdzie czy tez Allegro pewnie taniej.

No z tego co słysalem Medion nie jest radiem z najwyzszej poleczki ale nie ejst tez najgorszy, cena tego mediona u mnie w miescie nowego 340 zł bez mp3

W zadnym wypadku nie kupuj firsta!! Wzmacniacze maja radiatory jak moj grzejnik a 3/4 wzmaka jest puste wewnatrz... a Jak gra? Miałes kiedys okazje posluchac kolumn estradowych w domu podlaczonych pod Radmora?? Ostre wysokie, troche charczacego basu, same zniekształcenia i zero przyjemnosci

ja przymierzam sie do Mediona i do zestawu głośników Boschmanna w te wakacje.. jeśli trafiłby sie RedStar( ale tylko o mocy 75W na kanał) brałbym bez zastanowienia- na pewno nie ma takiej mocy jak napisałęm ale nie przeskakuje i ma wyjście na wzmacniacz- a to już połowa sukcesu- nie kupiłbym natomiatw wszystkiego co ma "zbyt duża moc"maxymalną a rms wybitnie niskie!! jak dla mnie First odpada.. jak już mówiłem chciałem zaoszczędzić i sie naciąłem

a co do Radmora.. mam podłączone pod jego wzmacniacz kolumny 140w Tonsila... NIE NARZEKAM POZDRO

Kiedyś też myślałem nad tą firmą, ale postanowiłem poszukać coś firmowego!
No i znalazłem na allegro radio cd/mp3 firmy JVC S891R. Wygląda jak nowe, mqa moc 4x45w (wystarczająca) wyjście na wzmacniacz, itp
Jestem z niego bardzo zadowolony!
Więc radze lepiej dołożyć troche więcej i mieć coś lepszego, niż po miesiącu wymieniać radio.

Pozdro.

Kiedyś też myślałem nad tą firmą, ale postanowiłem poszukać coś firmowego!
No i znalazłem na allegro radio cd/mp3 firmy JVC S891R. Wygląda jak nowe, mqa moc 4x45w (wystarczająca) wyjście na wzmacniacz, itp
Jestem z niego bardzo zadowolony!
Więc radze lepiej dołożyć troche więcej i mieć coś lepszego, niż po miesiącu wymieniać radio.

Pozdro.

Cytat:
2004-05-25 17:39:33, WilK pisze:
Takie za 300 zł nie czyta za dobrze. Poza tym nie ma antishocka, na mp3 jeszcze jako tako gra, ale zwykłego cd nie posłuchasz podczas jazdy.

jak osądzisz po cenie czy czyta czy nie??

ja dałem za firsta 400, może ten już czyta dobrze??

a poważnie - bufor dla cdaudio 45 sekund, dla mp3 nie ma, ale nie dlatego że to first, a dlatego że to mp3 - i nie trzeba zwyczajnie bufora - nie wiem czy ktoś zna ulicę gliwicką w katowicach, ale nie cdaudio nie przeskoczyło na niej ani jednego razu, a jechałem o 1 w nocy 50 km/h od chorzowa do centrum katowic
dla niewtajemniczonych - więcej niż 50 tylko jeepem grandcheerokee

podłączyłem z tyłu głośniki eliptyczne pioneer kupione na allegro, na skrzynce było napisane 40W RMS, 160W music power - są za słabe, first nimi tak napina że mają wyskoczyć z obudów

więc nie sugeruj się napisem, ale posłuchaj tego najpierw

w tym co kupiłem jest panel aluminiowy (co w przypadku firmowych sprzętów jest zarezerwowane dla cen powyżej 1500), czyta cdrw, grzebie w podkatalogach i radzi sobie z multisesjami i vbr
radio chodzi ok, jest rds
chyba że głównym atutem w sprzęcie samochodowym jest dla ciebie napis - wtedy first odpada

[ wiadomość edytowana przez: ogiogi dnia 2004-06-05 09:29:39 ]

Cytat:

Z Firsta poleciłbym modele 4108 albo 4105, ale te nowe, bo były też starsze 4105. Możliwości spore, moc zadowalająca, wygląda nawet nawet (aluminiowy panel), na wyposażeniu pilot, mp3. Jedynymi minusami jest dość krzykliwy wyświetlacz - nie każdy to lubi i trochę nieintuicyjna obsługa (ale do tego można się przezwyczaić). W sklepach można dostać takie radio za 499.

yosfer

właśnie 4105 posiadam - można jezdzic z opuszczonym wyswietlaczem, wtedy nie ślepi, a kosztuje na allegro 350, z gwarancją koło 400

Cytat:
2004-06-04 10:52:58, Vyzn-R pisze:
W zadnym wypadku nie kupuj firsta!! Wzmacniacze maja radiatory jak moj grzejnik a 3/4 wzmaka jest puste wewnatrz... a Jak gra? Miałes kiedys okazje posluchac kolumn estradowych w domu podlaczonych pod Radmora?? Ostre wysokie, troche charczacego basu, same zniekształcenia i zero przyjemnosci

nie moglem sie powstrzymac

a myslisz ze co jest w srodku wzmacniacza jak nie scalona końcówka mocy?? mozna do niego napchać np waty żeby nie był pusty w środku.... a to co tam jest to właśnie jest wzmacniacz, w samochodowych sprzetach nie trzeba zasilacza ktory w domowym audio zajmuje kolejne miejsce......
TO MA BYĆ PUSTE W ŚRODKU,

a co do radmora - słuchałem wysokiej klasy kolumn podłączonych dobrymi kablami do radmora 5412. i jest to sprzęt o klase wyższy od niejednego nowego wzmacniacza.
kolumny estradowe dosyć mizernie nadają się do słuchania w domu, bo są dostosowane do głośnej muzyki.

a skoro chciałeś z 50watowego wzmacniacza wycisnąć 300 to ci wyszedł charczący bas .......
http://audio.lukar.net/Radmor_5412_amplitunery_AV-85-367-10.html
http://audio.lukar.net/Radmor_5102_amplitunery_stereo-85-849-9.html
[ wiadomość edytowana przez: ogiogi dnia 2004-06-05 12:41:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: ogiogi dnia 2004-06-05 12:43:59 ]