Wentylator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc! Mam ostatnio problem z wentylatorem/nawiewem wewnatrz auta. Otoz raz dziala wiatrak raz nie. Poczatkowo myslalem ze to bezpiecznik i sprawdzilem wszystkie na tablicy, ale nie dalo to efektu wsztstkie okazaly sie ok. W tym momencie wiatrak czyt. nawiew zamarl mi calkowicie i dodatkowo nie dziala ogrzewanie przedniej szyby. Moze jakies propozycje ???

Pozdrowienia i dzieki za ewentualne info.

Najprawdopodobniej przepaliły się ścieżki w skrzynse bezpieczników. Sprawdź jak wyglądają przewody we wtyczkach co wchodzą do tej skrzynki. A czy na którejś prędkości działa? Czy w ogóle nie działa. Mogły paść też rezystory przy dmuchawie (dostepne są od strony komory silnika, na środku, pod spodem szyby, po otworzeniu plastikowej kopółki i odkręceniu śubki.)

Miełame dokładnie to samo.

Wentylator zaczął świrować, raz działał a raz nie.
Po czasie wysiadły mi totalnie światła (ale nie z winy przełącznika zespolonego).
Wtedy rozbebeszyłem całą skrzynkę tą z przekaznikami, i jak otworzyłem to się za głowę chwyciłem.
Masakrycznie to wyglądało, dużo ścieżek popalonych, zimnych lutów.
Wszystkie ścieżki i luty poprawiłem na nowo i po założeniu wszystko zaczęło działać, i światła i nawiew.
Więc moim zdaniem w twojej skrzynce z bezpiecznikami też już nie jest za ciekawie.

swego czasu wystapiło to samo u mnie !!!!pan elektryk (imie i nazwisko znane redakcji)przelutował ładnie skrzynke z bezpiecznikami i wszystko działa jak nalezy.

dzieki
okazalo sie, tak jak mowiliscie, ze popalone sciezki byly przyczyna.
Pozdrawiam i dzieki za pomoc