Instalacja w nissanie primera 2.0 MPI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!!!
mam wielki problem z nowa instalacja w primerze 2.0 MPI. instalacja to AL700 + BRC (II generacja). mam zalozony mixer z klapa o srednicy 32,5 mm mniej wiecej na srodku pomiedzy filtrem powietrza a kolektorem. czy ktos wie czy tak ma byc czy musze cos zmienic bo auto zbyt duzo spala (miasto 15 a trasa 13) .
instalacja regulowana byla juz chyba 10 razy i nic to nie daje. przebieg na instalacji to okolo 7000 km.

a ile ci pali benzyny?
u mnie tez tyle pali i uwazam to za normalne

Cytat:
2005-02-05 13:03:56, max230 pisze:
a ile ci pali benzyny? u mnie tez tyle pali i uwazam to za normalne

jesli chodzi o beznzyne to w miescie potrafilem zmiescici sie w 10 l ale jak cisnalem mocno to 12, jesli chodzi o trase to na odcinku 300 km przejechanym w 1,5 h spalilem 10l/100. potem zrobilem jeszcze troche kilometrow ale nigdy nie bylo wiecej niz 10km/100
potem zalozylem gaz (heh na poczatku bylo 18 - 20 l/100 gazu).
chcialbym jeszcze dodoac ze teraz spalanie po miescie jest na poziomie 15 l jezdząc "normalnie"

spalanie na gazie przy instalce 2 generacji jest wieksze o ko.20-30% od bezyny a wiec wydaje mi sie ze nie masz co nazekac .
Jak mi zalozyli instalke to tez mi palil 20L w miescie, po paru regulacjach i wymianie swiec na zwykle jednoelektrodowe (Brisk Silwer) do gazu i wymianie kabli wysokiego napiecia zeszlem do ok.15l w miescie a trasa 10-13l

Cytat:
2005-02-05 19:25:56, max230 pisze:
spalanie na gazie przy instalce 2 generacji jest wieksze o ko.20-30% od bezyny a wiec wydaje mi sie ze nie masz co nazekac . Jak mi zalozyli instalke to tez mi palil 20L w miescie, po paru regulacjach i wymianie swiec na zwykle jednoelektrodowe (Brisk Silwer) do gazu i wymianie kabli wysokiego napiecia zeszlem do ok.15l w miescie a trasa 10-13l

nie wydaje mi sie zeby to bylo w porzadku tym bardziej ze na innych forach wlasciciele primer pisza ze auta spalaja im mniej wiecej max 10l trasa i 12 miasto wiec wydaje mi sie ze jest o co walczyc. faktem jest ze jestem jeszcze przed wymiana swiec, ale najbardziej zalezy mi na opinii dotyczacej wymiarow i umiejscowienia mixera
pozdr

to może zapytaj na tych "innych" forach, tych co im palą takie ilości gazu, jak mają zamontowane mieszlaniki i jakie, bo po ilości odpowiedzi widzę, że oni tutaj chyba nie zaglądają...
i jeszcze ciekawe jakie mają osiągi przy tych ustawieniach...

witam
twoja fanazja mnie wzrusza
przejechałes 300 km w 1.5 h to znaczy, że średnia predkość wyniosła 200 km / h.
Powiedz mi jakim cudem,a może ty masz inne auto, a może zegarek ci nawalił, a może przesadziłeś i jest ci wstyd i napiszesz nam jak było.
pozdrawiam

Cytat:
2005-02-09 13:43:34, Anonymous pisze:
witam twoja fanazja mnie wzrusza przejechałes 300 km w 1.5 h to znaczy, że średnia predkość wyniosła 200 km / h. Powiedz mi jakim cudem,a może ty masz inne auto, a może zegarek ci nawalił, a może przesadziłeś i jest ci wstyd i napiszesz nam jak było. pozdrawiam

owszem tak sie stalo. wracalem z niemiec do polski i ostatnie 300 km niemieckiej autostrady przejechalem na maxa, pomiedzy 4 rano i mniej wiecej 5,30 (bylo pusto) potem bylo juz duuuzo wolniej, a odcinek okolo 300 km byl pomiedzy stacjami benzynowymi na ktorych tankowalem i nie ma sie czemu tutaj dziwic ani wzruszac tym bardziej ze nie jest to temat tego postu
pozdrawiam