| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-02-10 00:54:42
Tiaaaaaa????? ....ciekawe po cholerę trzeba w takim razie stosować przejściówki z "Daewoo" na ISO ??? |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2005-02-10 08:29:44 A i jeszcze jedno: Gdzie mozna w necie poczytać o testach odtwarzaczy samochodowych ?
Raz jeszcze wszystkim dziekuje za pomoc |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-02-10 18:22:26 chopin alez oczywiscie..ta przejsciowka byla standardowym wyposazeniem samochodu..dostawales samochod z instalacja radiowa i wyjsciem na iso..przynajmniej ja tak mialem ![]() |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-02-10 19:52:34 Rjsunset: ale te 'klucze' mozesz zrobic np. z odpowiednio wygietego kawalka drutu. Radio jest zamontowane w takiej polkieszeni montazowej. W samym odbiorniku jest taki sprezynujacy cyngiel (tzn. 2, z jednej i drugiej strony) ktory po wlozeniu radia blokuje sie w tej polkieszeni i unieruchamia go. Z boku radia masz 2 otwory w ktore wkladasz te klucze, czy tez zlozony w pol kawalek drutu (chodzi o to zeby byl sztywny, mysle ze ok. 10-15 cm powinien miec), cyngiel sie chowa i radio mozna wyjac.
Naprawde nie ma sensu placic u fachmana za cos tak banalnego, na pewno dasz rade. |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2005-02-10 22:57:07 Dzieki soop za wskazówki. sprobuje pobawic sie drutami lub poprosze wlasnie takiego fachmana o samo pozyczenie "kluczy" |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-02-11 00:05:03
O Dżizus !! qbaj...Kolego Klubowy drogi....zlituj się nad nami wszystkimi Ciebie czytającymi ! ....Ja zapętliłem się totalnie przy 4-tym wersie Twojego elaboratu! .......ale to może tylko zbyt późna godzina i moja umysła ze zmęczenia jedzie na 10-ciu procentach wydajności ??
[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-02-11 00:06:33 ] |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-02-11 01:33:43 bosz no to proste..zakrecilem cos czy jak..radio ma gniazdo na wtyczke iso..miedzy radiem a instalacja w samochodzie jest przejsciowka: po stronie radia iso a po drugiej stronie to co dana marka sobie wymyslila jesli radio nie ma gniazda iso tylko jakies swoje specyficzne to wtedy w komplecie z radiem jest przejsciowka do iso
bodzio to naprawde takie zamotane przeze mnie?? qrde az sprawdze jutro jak jest u mnie |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-02-11 01:43:49 nie no u mnie jest tak jak mówi qbaj - niedawno rozbierałem radio. może w zależności od np. daty prod. czy np. silnika byly różne opcje - ja w każdym razie mam na 100% iso i wygląda to na orgyginalne połączenie z całą istal. radiową - może czasami dawali te przejściówki, a czasami nie... |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-02-11 07:41:27
Raczej ktoś później na serwisie zmienił, lub sobie sam przelutował kostkę. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-02-11 08:31:11 Co do wyjęcia - to się koledzy wypowiedzieli. Ja bym może jeszcze spróbował wyjąć tą kieszeń, która jest pod radiem, wtedy więcej zobaczysz.
A co do podłączenia - m.zd. jaka jest kostka to kwestia wtórna. Radia zwykle mają opis podłączenia (albo na obudowie, albo znajdziesz w necie) - więc biorąc swoje radio ustalisz co jest co. Będziesz miał najprawdopodobniej: głośniki - lewy tył i przód (4 przewody), prawy tył i przód (4 przewody) zasilanie - + 12 jeden przewód, - na masie (najprawdopodobniej) + wysuwanie anteny, ew. podłączenia do innego sterowania (np. na kierownicy), zestawu głośnomówiącego czy innych rzeczy. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-02-11 09:04:51 plusy beda na 99% dwa, czerwnoy i zolty!!zeby radio chodzilo niezaleznie od wlaczennia stacyjki nalezy je zmostkowac... |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-02-11 10:31:13 Nie wiecie czasem jak są rozmieszczone kable w talkiej złączce ISO(taka rozpiska), bo u mnie tylko obcięte kikuty wystawały i narazie jest podpięte n skrętke - mało estetycznie i jeszcze mniej praktycznie, pasuje założyć taką wtyczkę to na przyszłość się przyda. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-02-11 10:44:57 jak masz iso w radiu to kable w iso w samochodzie beda mialy takie same kolory...tak mozna dopasowac ![]() |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2005-02-11 11:14:50 Co do wyjęcia radia z półkieszeni dobrym narzędziem jest metalowe usztywnienie pióra wycieraczki (jest przy każdej wycieraczce takie długie metalowe niestety musisz się postarać oczywiście o jakąś niepotrzebną )
A co do połączeń i wtyczek których może być cała masa polecam TĄ STRONKĘ [ wiadomość edytowana przez: Grzegorz dnia 2005-02-11 11:15:28 ] |