LPG - na zimnym obroty 1500,po zagrzaniu 2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako nowo zarejestrowany uzytkownik witam wszystkich serdecznie!
Mam nastepujacy problem:
Po wizycie Punciaka u mechanika- alternator,amorki, a przy okazji czyszczenie silnika krokowego i przepustnicy, obroty na gazie zwariowaly to znaczy przy zapaleniu na zimno obroty ustawiaja sie oki na 1500 a potem w miare nagrzewania rosną do 2000 i to sie utrzymuje.
Instalacja gazowa Stefanelli(nie wiem czy to wstyd czy nie
Przejrzalem cale forum i widzilem ze podobne problemy mieli inni, ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi (moze sie zaczytalem za mocno
Nestety autko na benzynie tez kiepsko chodzi -co tez bylo opisywane na tym forum wiec to pomijam.
No ale troche jestem uziemiony.
Czy moge z takimi dziwnymi obrotami na gazie troche pojezdzic bez szkody dla autka?
I co to bedzie? Przepustnica cos spsuta przy tym czyszczeniu?
Pozdrowienia dla croma1 za fachowosc i Jastrzebie Zdroj, moze w desperacji tam podjade kiedys po ratunek

Problem może być związany z myciem przepustnicy. Komp się "przyzwyczaja" do jazdy na czystej czyli domkniętej jak należy przepustnicy. Miałem to samo w bolidzie Felicia 1,3MPI. Uspokaja się po jakimś przebiegu (500-800km). Jak się nie poprawi czeka Cię tzw. kalibracja przepustnicy.

ja stawiam albo na silnik krokowy, albo na to ze przepustnica nie dokonca sie zamyka, lub po myciu ma takie przeloty i luzy ze ciagnie powietrza przez przepustnica a nie silnik krokowy. WRÓĆ DO MECHANIKA I TO REKLAMÓJ

i sprawa rozwiazana.
Okazalo sie ze wtyczka do silnika krokowego byla zle wpieta (lekko wlozona i nie docisnieta), po wlozeniu wszystko jak reka odjal
Dopiero dzisiaj na to wpadlem.
Pozostaje miec zal do kolegi mechanika co przy tym grzebal i jemu wszystko pasowalo jak samochod odpalil!
Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi!