łozysko klimy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w klimie,gdzies w poblizu kułka napedzanego paskiem jest łozysko?nie moge dopatrzyc sie na stronie z czesciami?

jest lozysko przy kompresorze ale nie wiem czy wymienne. jak Ci szumi to zmien pasek na poczatek ;]

mam zdjete sprzegiełko i nowe lozysko ale musze pod nie podlozyc tulejke bo zabojad nic w tym samochodzie nie robil przez 8 lat,lozysko wyrobilo luz.musze przetoczyc wystajacy trzpien na ktorym zamontowane jest sprzegielko i dopasowac tulejke.musze wyjac caly kompresor i kurde musze spuscic ten piepszony gaz chlodzacy. robil to ktos z was bo ciekaw jestem czy cicnienie w ukladzie jest tak wysokie ze az niebezpieczne??

Opróżnianie układu klimatyzacji z czynnika chłodzącego powinno się wykonywać tylko i wyłącznie w specjalistycznym warsztacie, który zajmuje się takimi układami.

podobno mozna odzyskac ten gaz wlasnie w zakladzie ktory zajmuje sie takimi robotami, ale ja nie raz widzialem gosci co sami spuszczali gaz i trzeba uwazac bo cisnienie jest duze, ale da sie to zrobic. A po robocie czeka znów tankowanie gazu i około 150 zł które wcześniej wypusciłeś w powietrze

spuszczanie gazu jest niegrozne i nie jest on trujacy.dzis fachowiec mi to zrobil.mozna to domowa metoda zrobic rowniez.

Hmm nowy gaz 150zł a stary ok 300 jeżeli ktoś jeszcze go wogóle ma, bo jest zabroniony od 1 maja! Radze jechać do fachowca który spuści gaz do odpowiedniego zbiornika, wymieni łożysko i wpuści spowrotem Twój gaz, koszta będę na pewno takie same jak nie dużo niższe. Ja kiedyś płaciłem za wymiane jakiegoś uszczelniacza w kompresorze 300zł z częściami i gazem, zczego to drugie chyba dostałem gratis bo w układzie już prawie nic nie było ale tydzien wcześniej u niego nabijałem, więc się chyba zlitował. Sama robocizna wyszła coś ok 50zł.

[ wiadomość edytowana przez: Aldik dnia 2005-02-09 23:38:31 ]

moje bmw jest z 96 r i czynnik chlodzacy jest tym nowszym(widze po tabliczce i chlodnicy mi to mowia
-to nie ten stary freon).wypuscilem gaz z ukladu nie do zbniornika ale do atmosfery.wczoraj zrobilem sprzegielko i jest cacy!teraz musze napelnic uklad gazem ( w elku u fachowca 120 zl/w olsztynie 190/w olsztynie w bmw 300/.i to tyle.........i czekam na upaly