Regulacja linki biegu jalowego 1.8 TD Endura?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak nalezy ta linke wyregulowac. Chodzi o ta co dochodzi do pompy nizej od tej od linki gazu. Na lince jest taka plastikowa regulacja ale nie wiem jaki musi byc tam luz? Czy wkrecic ja czy wykrecic? W ksiazce niby chyba jest napisane ze musi byc 2mm luzu. Ale jak wyreguluje na goracym 2mm. To po chwili znowu jest wiekszy luz. Wiem moze ktos jak to nalezy wyregulowac?

Regulujesz na gorącym 2 mm, tak jak mówisz. Jeśli po chwili znów masz więcej niż 2 mm znaczy, że silnik jeszcze nie jest gorący. Ja regulowałem po 20 minutach grzania, jak już się wentylator załączał.

Mowisz ze jak sie wentylator załączył? A przy jakiesj się załącza temperaturze? U mnie rzadko kiedy jest na polowie normal. A nie slyszalem nigdy zeby sie zalaczał. To trzeba go grzac az do momentu kiedy ta linka nie bedzie zmienaic dlugości? czy jak?

Cytat:
2005-02-09 17:53:52, misgo pisze:
To trzeba go grzac az do momentu kiedy ta linka nie bedzie zmienaic dlugości? czy jak?

Dokładnie tak.
Cytat:
Mowisz ze jak sie wentylator załączył? A przy jakiesj się załącza temperaturze? U mnie rzadko kiedy jest na polowie normal. A nie slyszalem nigdy zeby sie zalaczał.

W czasie jazdy załącza mi się, gdy wskazówka jest w środku "M". W garażu jak go potrzymasz na obrotach 1800-2000 to po 15 minutach powinien być maksymalnie nagrzany (może nawet wcześniej).

ok dzieki wielkie. Bede musial tak zrobic.