| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2005-02-09 22:35:15 no zagazowalem astre i katastrofa !!!
niby wszystko zostalo ustawione, jade juz sobe na stacje nabic zbiornik.silnik pieknie chodzi lepiej niz na benzynie, zatankowalem do pelna, chce odpalic samochod a on nic, rozrusznik kreci a samochod nie pali, a powinien na benzynie odpalic ale w koncu odpalil, juz mialem dosyc, p chwili przelaczyl sie na gaz i dojechalem bez problemu do domu, tam go wylazylem i testowo znowu odpalilem..chodzi, pozniej pojechalem wieczorkiem do kumpla -no problem wracam do domu, gasze chce raz jeszcze odpalic i nic!!! no i dzwonie do goscia godz 20:30 posluchal i powiedzial ze podjedzie ( bylem w szoku bo to prawie 30km) pryjechal, probuje i nic, w koncu odpalil go na gazie awaryjnie, pmyslal i mowi ze to moze byc emulator cos tam porobil i mowi ze jutro mam podjechac to wymieni, kurcze a jak rano nie odpali to bedzie tragedia ..jestem podlamany chya mam pecha, bo gosc sie chyba zna..ech |
krzys_ch69 astra II Opole | 2005-02-10 07:07:29 witam
no jakos dojechalem do Opola, ale tylko na benzynie, tyle ze 3 razy zapalal sie check engine i za 3 juz sie palil az wylaczylem silnik. Oj cos mi sie widzi, ze beda problemy z ta astra, po wczorajszych wydarzeniach ktore opisalem w poprzednim poscie jestem troche sceptycznie nastawiony informacje dla Cromy: wskazania z analizatora spalin byly takie: CO - 0% CO2 -12-13,25% HC - 86-100 o2 - 1,09% lambda - 1,04 i co mozesz powiedziec o tych wskazaniach? czy wiesz moze co jest przyczyna ze po jezdzie na gazie, pozniej silnik nie chcial odpalic na benzynie ( czy to aby napewno wina emulatora), mialem wrazenie jakby byl zalany, bo jak podnioslem maske to smierdzialo benzyna, moze ( taka opcje tez moj fachowiec rozwazal) po jezdzie na gazie nie zostal on do konca spalony i jak pozniej odpalalem na benzynie to gaz+benzyna =zalanie silnika no i czemu dzis na benzynie zasiecal sie co jakis czas ten check engine? |
wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2005-02-10 15:34:45 pewnie masz długi dolot i dlatego po wyłączeniu silnika i próbie odpalenia silnik zasysa resztki gazu i dostaje jednocześnie normalną dawkę paliwa, dopiero jak trochę pokręcisz rozrusznikiem i wypali się reszta gazu to silnik odpala
[ wiadomość edytowana przez: wiciu dnia 2005-02-10 15:35:56 ] |
Grzesiek LPG User Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-02-11 10:47:02 witam
ja z innej beczki a gaśnie Ci na luzie? przerabiali dolot powietrza? czy wystarczyło zdjąć rurę? dzięki, pzdr |
krzys_ch69 astra II Opole | 2005-02-11 14:36:40 nie gasnie na luzie, szzarpie na biegu jalowym zarowno na gazie jaki ina benzynie... stwierdzili ze sonda lambda jest uszkodzona...pozniej cos gadali o katalizatorze....poprostu makabra, bylismy u opla na techu ale tez nie umieli znalezc przyczyny falowania...
czy katalizator moze sie uszkodzic w wyniku zalania benzyna jak silnik byl zalany albo w wyniku wskazan przez sonde lambda zbyt ubogiej mieszanki ( jesli falszowala) czy ktos moze mi napisac jakie powinny byc wskazania z analizatora spalin na biegu jalowym i przy wyzszym obciazeniu? |