MotoNews.pl

Drazki skretne tylnej klapy w DF Kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Naszlo mnie po pewnym temacie Czy ma ktos moze zdjecia albo jakis artykul z ksiazki itp .. jak zamocowac drazki skretne tylnej klapy (drazki te sprawiaja ze po otwarciu klapy zostaje ona na gorze) U mnie sciagalem ta plastikowa podsufitke i nie mam pojecia jak to wyglada jak to zamontowac i do czego Jesli ktos ma to prosze o informacje . Ewentualnie bylych i obecnych posiadaczy kombiaczkow ktorzy to robili prosze o informacje .

łojej widziałem to na oczy po zdjęciu plastiku ale nie rozbierałem , więc nie bardzo wiem co i jak ale faktycznie na pierwszy rzut wygląda skomplikowanie.... moze Kao coś powie?

Trzeba po prostu zrobić trochę poglądowych fotek i przesłać koledze.

Drążki są bardzo podobne do tych w sedanie, oczywiscie pręty są o wiele grubsze z racji ciężaru klapy, ale działanie podobne.
U mnie lakiernik rozpiął to ustrojstwo i spędziłem chyba dobre pół dnia, żeby dojść z tym do ładu Ciężko mi bez fotek wyjaśnić zasady montażu

mniejwiecej wiem o co chodzi . Myslalem ze poprostu wypadly albo cos w tym stylu ale zdjalem ten plastik i doslownie nic pustka i nawet nie mam pojecia o co sie je zaczepia i w ktorym miejscu a jakis palant zastapil je zwyklymi silownikam ktore poscily juz i klape trzeba podpierac deska Szukalem nawet w ksiazkach od obslugi w czesi popswieconej kombiakowi ale nic poza tym ze sa to drazki skretne nie pisze Juz nie wiem jak sie tego doszukac a nie mam zamiaru podpierac tego jakas jeb..na deska

Karlo jeśli sprawa nie jest "na wczoraj" to przy okazji zwalę plastik z podsufitki i pyknę fotki.Nawet mi pasuje,bo konserwacja się przyda,a i spryskiwacz musze podłączyć.

Więc jednak zostaje sprysk i wycierka z tyłu?

Jo,zaadaptowałem silniczek wycierałki od Poloneza

Sprawa nie jest na wczoraj ca;y czas aktualne wiec Kao prosze o foteczki bede bardzo bardzo wdzieczny

Odnawiam watek moze ktos cos znalazl

Temat moze zostac juz zamkniety Znalazlem moze dzisiaj zrobie zdjecia moze komos sie przydadza w przszlosci