[126]Problemy z obrotami maxymalnymi na porobionym motorze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szystkich jestem tu nowy. Mam pytanie czy ktos moze mi powiedziec co sie stało. Bo mam chebla przerobionego rajdowy wałek gaznik z motoru przerobiony dolot poobrabiane kanały i zawory tłumik przerobiony splanowana głowica 6mm lekkie koło i chodzi oto ze mi obroty znikły maks 6100 rpm i nie skacza obroty tylko sie czymia rowno. Sprawdzałem wsio nawet jak wsadziłem webera rozwierconego 25 mm to było podobnie tylko 5900 rpm AFR jest ok nawet przy innych mieszankach tak samo. Ja bym obstawał przy krzywym wale

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2005-02-15 20:05:32 ]
[ powód edycji: i tak nie czaje o co chodzi... napisz dokladnie o co chodzi ]

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2005-02-15 20:18:06 ]
[ powód edycji: temat ]

Hmm.........a może to problemy z RORATAMI.....to coś w kościele nie???

Ja zrozumiałem, że kolega ma porobiony silnik i maxymalne obroty, do jakich się dokręca to 6100, na maluchowskim weberze 5900...
chyba

Ale nie widziałeś Widynku jak poprzednio wyglądał temat
Kłopoty z oratami
Ale na szczęście kolega poprawił i jest gitesik
PZDR

ale sie przyczepiliscie do chłopaka
co do obrotów to moze być wiele przyczyn , np zbyt duże cisnienie w tłumiku na wys obr, za mało paliwa dostaje na maxymalnie otwartej przepóstnicy , nie napisałes jaki masz wałek , on tez może dawać w dupe jesli jest niewiadomego pochodzenia a moze poprostu Ci zle obrotek pokazuje

Witam ja miałem podobny problem. Sprawdzałeś czy przypadkiem nie masz przestawionego rozrząu? Ja miałem przestawiony o jeden ząbek na zębatce (kropka nie zgrała się z kreską) i nie wkręcał się na pełne obroty.

dzieki za pomoc chłopaki ale wszystko sprawdzałem jest oki AFR oki nawet przy innych dyszach wznios zaworów i fazy otwarcia dobre rozrzad oki.Obrotomierze pokazuja to samo bo to nawet widac na predkosciach na kazdym biegu ciagnie od 3000-5500 rpm i koniec a wczesniej szedł jak rakieta nagle cis mu sie stało nie stuka nie szumi wyglada na wszytko wporzo

a mzoe wydech sie zapchal ? w malcu sie z tym niegdy nie spotkalem ale w innych furach kilka razy mialem taki przypadek.

Też obstawiałem tłumik , ale wymien sobie jeszcze filtr powietrza , niby to bzdeta ale nie wiesz jak moze zaszkodzic zapchany filtr powietrza