Czy dużo zapłaciłem za remont silnika???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Cena jaką wydałem za naprawę wraz z częściami to 1.190zł

A zrobione zostało:

-wymiana panewek
-szlif wału korbowego
-wymiana pierścieni
-wymiana pompy olejowej
-wymiana korbowodu(korbowód używany)
-wymiana uszczelki pod głowicą

Rocznik samochodu 1996 GLI Caro.

Jak już zrobiłeś to po co się zastanawiać. Na pewno, jakbyś robił sam tyo wyszłoby dużo taniej. No szlifu nie zrobisz, ale reszta spoko

oj chyba troszke duzo...?
np GT robil kapitalke w plusie za 2000 a ja kapitalke (bez szlifu cylindrow) za 1800 ale to juz wszystko nowiutkie i ja kupowalem nowy wal za 460pln... wiec za to co napisales to mi sie wydaje troche duzo...

no sama wymiana uszczelki to ze 100, korbowody tez, szlif walu to ze 150, panewki i pierscienie po 30, 40pln (w sumie powiedzmy ze 150pln), pompa oleju (nowa?) 150... a reszta to robota? no w sumie to zalezy od robocizny...

cena prawie jak za taka robote w DOHC...

Nieco za dużo. Taka cena to przy nowym wale korbowym ale drastycznie nie jest. Ważne żeby śmigało

no tak, w sumie to rozbieznosci sa nie male... ale wazne jak napisal michasmaniak aby dobrze jezdzilo, bo co z tego ze np zaoszczedzisz 300pln jak bedziesz potem 5 razy reklamowal?

a ja mam w zapasie dla siebie kilka silnikow bez papierow do zakatowania lichej przeszlosci aczkolwiek sprawne

Cytat:
a ja mam w zapasie dla siebie kilka silnikow bez papierow do zakatowania lichej przeszlosci aczkolwiek sprawne

pochwalam, ten sposób jest najtańszy bo za 100-200zł masz dobry silnik a za 2000 kapitalke, więc kalkulacja dla mnie jest prosta - mowa oczywiście o silnikach w naprawde dobrym stanie, które możemy wcześniej sprawdzić bo kot w worku to nie sztuka

ja tam wole legale...

100 - 200zł za silnik !?!?! Ja za tyle kupuje Poldasy i Fiaciory do wyzłomowania i z tad te silniki

ano ja dalem 2200 za pelny remont,tj Szlif bloku od razu na 3ci nadwymiar.szlif wału i wymiana wszystkiego co sie da w silniku za wyjatkiem korbowodow ,mam od remontu przejechane jakies 8 tys i jezdzi coraz lepiej