Potrzebny kanał

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kanał potrzebny jest mi na jutro gdyż dziś się nie udało (padły plany z powodu przypadków losowych) chce wymienić sprzęgło, mechanika mam części mam klucze posiadam ale nie mam kanału oraz kawałka dachu nad głową zatem prośba do Białostoczan czy ktoś z was posiada coś takowego i jest gotów to jutro udost. tzn. w niedziele ?

Dobra kanał udało się wyszarpnąć od sąsiada z innej dzielnicy po dłu...gich debatach i pomysłach, telefonach.

Teraz pozostał problem tego rodzaju iż jeden mechanik twierdzi, że robota katorga a drugi nie raz wyciągał w lublinach widział wyciąganie z fiata125p i nie widzi problemu jak jest waszym zdaniem.

Drugi problem jest taki iż jak wkręcam sprzęgło to wew. są zębatki które źle ustawione ponoć nie pozwalają na prawidłowe włożenie skrzyni (tak twierdzi mechanik od katorgicznej roboty) ustawiał to na spiłowany kątówką koniec wałka od skrzyni.

Byłem na mieście i wszędzie tylko całe skrzynie sprzedają po 150 pln. Czyli bezsensu bo mi tylko kawałek wałka potrzebny ;].

Miał ktoś z tym do czynienia posiada taki wałek ? Czy jest on konieczny? Do normalnego wszarpnięcia skrzyni na miejsce?

wyjąć skrzynie to nie problem w sumie parenaście śrubek ale ważne jest to żeby sie nie namęczyć szczególnie przy wkładaniu to dobrze jest odkręcić wydech od kolektora czyli tzw "portki" i nawet ich nie wyjmować tylko opuścić ike się da razem z resztą wydechu.
Co do ustawienia tarczy to pewnie że przydałby się wałek sprzęgłowy ale nie jest on znów taki konieczny do ustawienia tarczy kwestia dobrago oka i już a żeby specjalnie kupować to już przegięcie.
Miłej zabawy pozdrawiam

trzeba tez w kabinie zdjąc osłone lewarka-takie plastykowe ustrojstwo na 4 srubkach bo jak nie to skrzynka nie wyjdzie.Ja dodatkowo zdejmuje lewarek od biegow-bardzo ulatwia wyjecie skrzynki.
W tarcze sprzegla da sie ustawic rowno bez jakis walkow-troche cierpliwosci.Tylko trzeba zwrocic uwage na sama tarcze-wielowpust jest z jednej strony dluzszy i nie wolno go zalozyc odwrotnie.