[126] Inne sprzegła.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w elegantach jest inne sprzegło niż w poprzednich malcach ? Na allegro spotkałem się ze sprzęgłem z eleganta mającym nacięcia na tarczy i 6 sprężyn (jako tłumiki drgań skretnych chyba). To jest jakis przeszczep ?

Pewnie z Bisa.no i okładzina jest szersza

Piewsze słysze że w ELEGANTACH były inne sprzęgła,osobiście sie nie spotkałem z takim przypadkiem
Zakładali normalne tarcze maluchowskie bez tłumika drgań skrętnych (czyli tych sprężynek tłumiących drgania),a taka tarcza podchodzi od BISa...
Być może gość kupił ELEGANTA już z taką tarczą od kogoś po prostu,i napisał że to tarcza od EL po prostu
Pozdro

Ale ja też taką tarcze kupowałem do malca '87 w sklepie z tłumikami drgań skrętnych . Jest droższa nieco od standardowej, pasuje bez problemu i jest ponoć lepsza. Czy ja wiem

wczoraj rozbieralem sprzeglo i ma te sprezynki (elegant 9

zwykła tarcza sprzegła czyli od starszego modelu wygłądała tak miała kolor jak drewno i jak się przyjżałes na nią to było widać jakby opiłki metalu
zaś w elegancie jest taka czarna nacinana niespotkałem się w maluchu z tłumnikami drgań widziałem w bisie
ja ospbiście używam tej czarnej z nacieńciami bez tłumników jeżeli chcesz jeżdzić w kjs to ta beż tłumników drgań skętnych jest lepsza a jak chcesz jeżdzić tylko po mieście załuż tą z tłumnikami spoko to tylko moje zdanie

opłaca się do kaszlaka zakładać sprzęgło od fiata tipo?

Cytat:
2005-02-10 14:28:41, specWROC pisze:
opłaca się do kaszlaka zakładać sprzęgło od fiata tipo?

Chyba żeby mieć dodatkowy zamach

Właśnie kupiłem tarczę(rzemiosło), docisk i łożysko oporowe i zastanawiam się czy wymiana może choć troszkę wpłynąć na mniejsze spalanie??

jaka jest różnica między tarczą do bis a do zwykłego kaszla

[ wiadomość edytowana przez: specWROC dnia 2005-02-11 22:21:18 ]

nikt nie wie??

nie wp;lynie na zmniejszanie spalana bo niby co to ma do rzeczy musialo by sie sprzeglo slizgac

Cytat:
2005-02-11 15:39:09, specWROC pisze:
jaka jest różnica między tarczą do bis a do zwykłego kaszla [ wiadomość edytowana przez: specWROC dnia 2005-02-11 22:21:18 ]

ale ze mnie DUPA....nie doczytałem....czyli tarcza od bisa ma jakieś sprężynki))))

polecam tarcze i docisk od 903 sprzed 74 roku
pasuje idealnie do malca, docisk jest lzejszy o jakies 200g natomiast tarcza ciezsza ale ma tlumiki drgan i czarna nacinana tarcze - mowie o produkcie valeo do 903
no i oczywiscie wszystko przystosowane do przenoszenia ciut wiekszych momentow