{126} jakie powinno byc ladowanie ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wyzej interesuje mnie ladowanie np. na akumulatorze!!
chodzi mi ile powinno byc np. przy okolo 1000obr/min i przy powiedzmy okolo 5000obr/min ???? ile powinno byc w VOLT na wskazniku
ps. mam podlaczenie pod stacyjke i pokazuje tak po przygazowaniu okolo jakies 14 do 14,5 V ?? czy to dobrze ??

Cytat:
2005-02-11 14:45:56, chrzaniu pisze:
(...) ile powinno byc w VOLT na wskazniku ps. mam podlaczenie pod stacyjke i pokazuje tak po przygazowaniu okolo jakies 14 do 14,5 V ?? czy to dobrze ??

ja mam na akumulatorze 13,5 przy niskich, 14,1 przy średnich, i chodzi spok.

a ja ustawiam na zime tak zeby ladowalo nawet na wolnych-caly czas swiatla+ ogrzewanie tylnej szyby+czasem dmuchawa
akumulator dostaje po pupie, a ladowanie mam bez zadnych odbiornikow 14,4~14,6, a jak wlacze swiatla to 13,8, ajak wszystko powlaczam to wogole nie ma ladowania jest ze 12,3

a jak to ustawiasz ?

na rozgrzanym silniku, podlaczam woltomierz, wlaczam swiatla i podwyzszam obroty, tak aby ladowanie wsoczylo mozliwe najwieksze czyli ok 13,4~13,8

panowie mam amperomierz vdo i chciałem sobie go podłaczyc ... tlyko własnien ieiwem jak .. ma zakres 30 w lewo ??? i 30 w prawo ... wskazówka jest na srodku na zero ... .... to chybaj kaos miedzy aku a altka.. . ?

jakbys chcial opchnac ten aperomierz to daj znac szukam czegos takiego do kompletu z voltomiezem vdo