Uzyczenie przyczepy kampingowej/wspolzakup pk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
celem krotkich wypadow na mazury tego lata poszukuje klubowicza ktory dysponuje w/w obiektem i go nie uzytkuje lub nie planuje uzytkowania przez caly okres wakacji,
ostatnio ceny najmniejszych przyczep spadaja do cen realnych wiec zastanawiam sie czy ktos moze nie zechcialby ze mna kupic po polowie - poszla jedna za 1250

info na priva

niewiadow?? znajomy sciaga z niemczech w super stanie niemieckie przyczepy...1 i 2 osiowki...cena ksztaltuje sie od 2,500 do 4,000 ale stan jest wysmienity. SAm planuje kupic przyczepe 2 osiowke lecz dopiero jak zakupie jakies wieksze auto 2,5Tdi wystarcza

ja chce zwykla polska 126 - lekka - trwala - prosta jak budowa cepa / jak krowi ogon. taka pasuje to duzego fiata i dla 2 osob jest w 100% wystarczajaca.

Cytat:
2005-01-23 23:46:25, chris1500 pisze:
niewiadow?? znajomy sciaga z niemczech w super stanie niemieckie przyczepy...1 i 2 osiowki...cena ksztaltuje sie od 2,500

Za 2.500zł można kupić dwie Niewiadów. No i rys nawet Niewiadów chce po połowie także na hitlerowski kemping jak widać na pewno nie ma kasy.

No właśnie chris, mam nadzieje ze pisałes w PLN

Też sie zastanawiałem ostatnio nad przyczepą tak sobie pomyślałem jakby to fajnie było przyjechac na zlot ogólnopolski z własnym domkiem na kółkach - full wypas

... ja juz na to wpadlem GDA jakis czas temu i dlatego taka przyczepe juz nabylem.
Janio byl w szoku kiedy sie dowiedzial ile za nia zaplacilem. Teraz juz jest sezon ale mozna sprobowac dajemy ogloszenie ze kupimy przyczepe N126 i ludziska dzwonia i dzwonia. sam mialem ponad 50 ofert. Co prawda byly tez ceny i po 3000 zl ale moja jest o wiele tansza niz ta z aukcji na ALLegro.

My mamy niewiadowska, ale ta troche wieksza. Dla dwoch osob - rewelacja!

Byl ostatnio artykul w MOTORze o przyczepach sciaganych z zachodu.

Polskie prawo nie przewiduje mozliwosci rejestracji takiego czegos, bo to ani pojazd, ani motocykl. I Ci, ktorzy nasciagali takie przyczepy, maja legalnie problem.

Info mi sie tylko przypomnialo, szczegolow juz nie pamietam, ale jesli nadal sie nic w prawie nie zmienilo, to niestety zostaje tylko rynek wtorny krajowy.

p.s Rysiu, jak kupisz przyczepke, zrob fotki i wyslij na fiacikowa stronke. A jesli nie kupisz, sa w miare tanio do wypozyczenia w AKM MORSKIm ;)) tez zapiekanki, widoczne w filmie Segment '76.

Musze sie dowiedziec, bo wujek jakis czas temu rejestrowal pierwszy raz w kraju duza kempingoweczke marki Hobby. Fajowa jest, tylko on dal za nia chyba 7000zl (przyprowadzona do Polski, gotowa do rejestracji).

Otoz mowilem o takiej sprawie...Czy opalac sie brac polski cienki wyrob za 2,000-4,000 jezeli mozna miec za ta sama kase niemieckie lepsze i za ta cene nieporwonywalnie bogatsze...
Znajomy normalnie je rejestruje nie ma problemow...a dodam ze prowadzi osrodek wypoczynkowy i ma ich 20....full-wypas. Wiec zastanowic sie warto...

Cytat:
2005-01-24 19:41:25, chris1500 pisze:
(...) i ma ich 20....full-wypas.

pogadaj z nim żeby wypożyczył kilka na zlot letni
ja już się piszę na jedną

Cytat:
2005-01-24 19:41:25, chris1500 pisze:
...Czy opalac sie brac polski cienki wyrob za 2,000-4,000 jezeli mozna miec za ta sama kase niemieckie lepsze i za ta cene nieporwonywalnie bogatsze...

w takim razie Chris1500 czemu jezdzisz Duzym Fiatem jezeli za te sama cene mozna miec 25 letniego golfa 1?

Czytajac ten watek wpadlem na taki pomysl:
Jestesmy z roznych stron POLSKI, laczy Nas FSO i nie tylko, dlatego moze Ci co maja mozliwosci moga uzyczyc nie przyczepe a plac na jej postawienie (nie odplatnie lub za minimalna stawke) na tydzien lub dwa w czasie wakacji.
Ja ze swojej strony dysponuje placem w Centrum Bialegostoku o powierzchni okolo 300 m2 i moge zaprosic na takie nieodplatne postawienie i mieszkanie w czasie wakacji. Wiem ze to mala atrakcja ale zawsze.....

jak dla mnie polska przyczepka N126 czy jak tam ona sie nazywa jest optymalna, poza tym pasuje do duzego fiata duzo bardziej niz niemieckie salonki.

Cytat:
2005-01-24 15:59:48, KajTan pisze:
(...) sa w miare tanio do wypozyczenia w AKM MORSKIm (...)

O bardzo dobra wiadomość, muszę poważnie zastanowić sie na hakiem, tylko najpierw zmienić/wyremontować slinik aby mógł uciągnąć taki ciężar

Cytat:
2005-01-25 08:39:06, anmimo pisze:
Czytajac ten watek wpadlem na taki pomysl: Jestesmy z roznych stron POLSKI, laczy Nas FSO i nie tylko, dlatego moze Ci co maja mozliwosci moga uzyczyc nie przyczepe a plac na jej postawienie (nie odplatnie lub za minimalna stawke) na tydzien lub dwa w czasie wakacji. Ja ze swojej strony dysponuje placem w Centrum Bialegostoku o powierzchni okolo 300 m2 i moge zaprosic na takie nieodplatne postawienie i mieszkanie w czasie wakacji. Wiem ze to mala atrakcja ale zawsze.....

To jest najlepszy pomysł jak widziałem na tym forum. sam chętnie zrobię jakiś wypad "w Polskę"

Sam mam do zaoferowania małeńki kawałek trawnika na przyczepkę typu 126N oraz dostęp do światła i wody. Za domem miejsce na ew. namiot i gril.
Do Warszawy ok. 20 km, więc zwiedzać można.

Cytat:
2005-01-25 09:45:26, JerryP pisze:
To jest najlepszy pomysł jak widziałem na tym forum. sam chętnie zrobię jakiś wypad "w Polskę"

Proszę Państwa - trzeba przygotować w związku z tym bazę danych takich miejsc, ja już zacieram ręce na tegoroczne wojaże po polsce, zrobię sobie "Race Member FSOAK " czyli objazd po klubowiczach

GDA - Czekam na takaowa baze zeby sie wpisac.

Proponuje utworzyc watek i go powiesic na stale na 1 stronie foruma.

Co do bazy danych to nie glupi pomysl.....
A co do Rys1977....To samo pytanie moge zdac Tobie czemu ten a nie inny..przeciez mozna z niemczech sciagnac jakis skladak...za cene poldka... Moj Fiat jest w rodzinie od poczatku..czyli od '75... owszem tata proponowal inny..ale przeciez kazdy wie ile serca jest w 125 czy w wogole w fso... On zostanie do konca... Tu jest roznica Rys1977..co do przyczep rzucilem propozycje ze za ta kase mozna miec cos wiekszego..wygodniejszego.