MotoNews.pl

Od jakiego modelu pochodzą te felgi ? (13

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich Serdecznie
Z góry sorry,jeśli napisałem temat w nieodpowiednim dziale
Sam osobiście nie jestem posiadaczem bety,ale może kiedyś,natomiast chciałem poradzić się fachowców,i spytać od którego modelu pochodzą poniższe alu :
>> FOTKA 1 <<
>> FOTKA 2 <<
>> FOTKA 3 <<
>> FOTKA 4 <<
>> FOTKA 5 <<
>> FOTKA 6 <<

Z tego co mi wiadomo,są to felgi od BMW E30,ich szerokość to 5.5 cala,średnica do 13 cali,a ET 18 bodajże
Ale to są niepotwierdzone i sprzeczne informacje,więc chciałbym sie poradzić właśnie WAS
Z góry dzięki za odpowiedzi i Pozdrawiam Serdecznie

w e30 chyba najmniejsze seryjne aluminiowe kola to 14 cali ale glowy za to nie dam. a te felgi to raczej z rekina e21.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-02-17 21:10:09 ]

taa juz sie upewnilem ze w e30 najmniejsze byly 14 cali a te o ktore pytasz to sa od e21

jak mozna tuningować malucha?? normalnie smiech mnie ogarnia jak widze coś takiego!!

moze nie wygalda za ciekawie ale bys sie zdziwil jakby podjechal maluch ktory zniszczy twoja 320 spod swiatel (a buduja ludzie takie cuda)

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-02-17 21:45:54 ]

no właśnie rzecz w tym że to nie są felgi od E21,a przynajmniej napewno nie od rekina...
one mają inny wzór całkiem (są nietypowe)
od E21 (rekina) to są właśnie takie :

>> KLIK <<

>> KLIK 2 <<

A te co ja szukam,mają całkiem inny krój,zauważ,te od rekina mają dłuższe i cieńsze szprychy
Tak więc to raczej nie są od E21,chyba że jakieś nietypowe
Z góry dzięki i Pozdro

ale one musza byc od jakiejs starszej trojki bo chyba kazda 5 i 7 nawet najstarsze mialy 5 srub i wiecej cali. a jaki rozstaw srub maja te felgi co ich szukasz ??? na 100% sa od bmw ?

Cytat:
2005-02-17 21:45:27, tolo84 pisze:
moze nie wygalda za ciekawie ale bys sie zdziwil jakby podjechal maluch ktory zniszczy twoja 320 spod swiatel (a buduja ludzie takie cuda) [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-02-17 21:45:54 ]

wiem ze tak jest bo widzialem kilka filmikow na necie takich wariatów ale i tak konam z ludzi co laduja kase w tuning mariana

wiesz co rozstaw jest 4x100 napewno,ale nie dam 100 % głowy że są to fele od bety
tak mi sie do tej pory zdawało,ale teraz to mam już wątpliwości :|
co do felg to faktycznie,jeśli są od bety to tylko od jakiejś trójki właśnie bo tak jak napisałeś stare piątki i siódemy już miały pięciootworowe felgi,więc to odpada

[ wiadomość edytowana przez: B_A_D dnia 2005-02-17 22:04:25 ]

4x100 to bardzo popularny rozstaw i cos mi sie zdaje ze to nie beda felgi od bmw

wna felach bmw zawsze jest wybity rozmiar i logo(też jest data prod,)
a to mogą być fele nie fabryczne z katalogu

Calkiem możliwe,mogą być też od Seata,Volkswagena itp...
A Ty co obstawiasz ??

jeśli pasuje na rozstaw do malucha to 4x98
--
obstawiam że te fele są katalogowe nie fabryczne bo et 18 to tylko e21 miało

felgi są 4x100 napewno
inna sprawa że ludzie takie felgi zakładają do fiatów np. bez śrub pływających :/
a całkiem możliwe że one nie są oryginalne,tylko katalogowe,bo nie widziałem drugiego malucha na takich felach jeszcze
Z góry Panowie dziękuję - jak będziecie coś więcej wiedzieć to piszcie
Pozdro

na 100% od E-21 czyli starej piątki. rozstaw śrub 4x100 i w związku z tym często zakładane właśnie do fiatów które mają rozstaw 4x98.
pozdrawiam

Cytat:
2005-02-18 08:40:01, MARCIN_RADOM pisze:
na 100% od E-21 czyli starej piątki. rozstaw śrub 4x100 i w związku z tym często zakładane właśnie do fiatów które mają rozstaw 4x98. pozdrawiam

na moje e21 to jednak stara trojka i watpie zeby w jakiejs piatce byly 13 cali kola ;]

chyba ze masz na mysli e12...

ale to tez nie sa kola od niej

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-02-18 11:13:49 ]

ja w swoim poldzonsie mam napewno od jakiejs Betki. Takie jak te z E-21 przynajmniej tak mi sie wydaje... 15" szer 6.5" przod i 7" tyl, rozstaw 4x100 i et 12. To tez od E-21??

w poprzednim moim poscie miało być E-12. a na rozmiar nie patrzyłem tylko na wzór. piątki rzeczywiscie były tylko na 14. mój błąd. zajrzałem na ETK i w E-21 znalazłem takie 13. jedynie chyba te na fotkach maja rancik mniejszy i maja mniej ramion. więc to nie od bmw falgi. cos podobnego robił kiedys fiat i vw.
pozdrawiam

Witam,wielkie dzięki,faktycznie to nie są chyba felgi od bety,tylko pewnie tak jak napisaliście,od jakiegoś VW lub AUDI,zatem wielkie dzięki za info,teraż już mniej więcej wiem na czym stoje
Pozdrowka

Witam Panowie Ponownie !!
Otóż mieliście 100 % racji,to nie są felgi od bmki,zresztą sam nie wiem od czego ale w każdym razie to są RONALE 13x5.5 4x100
Oto fotka :>> RONAL 13 <<
Tak więc już wiem na czym stoje,mieliście jednak dobrego nosa
Serdecznie dzięki za pomoc i pozdro 4 all