Przełącznik gaz - benzyna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzis z ranca nie moglem odpalic na gazie w kocu odpalil ale jadac prychal strzelal pufal i inne takie mysle sobie co to moze byc przewody nowe swiece nowe filcfiltr nowy no i grzebalem grzebalem i wygrzebalem. Nie odcinal mi doplywu benzynki czyli jak go przerzucalem to jechal i na tym i na tym okazalo sie ze przy dokrecaniu cybanta na zoworku od paliwa przestawilem niechcacy taka dzwigienke na opcje "benzyna na sztywno" przesunelem ja tylko i jak reka odjal u mnie zaworek landi renzo, a slyszalem ze w lovato jest taka srubka do przykrecania-odkrecania
moze sie wam to przyda

pozdr

O to moze nie mam dziury w baku tylko ssa i jedno i drugie. Aż sprawdze!!

Jaki przełącznik VDC???? Jak on wygląda ??
Ja mam ten zaworek od BRC i nie ma tam takiego przełącznika.

mam problem.Jak silnik jest zimny to wszystko jest OK , ale gdy się nagrzeje to przełącza się na benzynę i nie można go przełączyć na LPG.gasną wszystkie kontrolki na przełączniku, wygląda jak martwy.
co to może być ?przełącznik czy coś innego?
mieliście podobne problemy?

POZDRAWIAM
No.Bo
SHARK "TUNING"

[ wiadomość edytowana przez: NoBo dnia 2002-11-20 09:56:25 ]

NoBo jaką masz instalację LPG?Jak z kompem to może on zbaraniał i przełącza na benzynkę

kompa nie mam, podobno jest to lovato.
może orientuje się ktoś gdzie szukać jakiegoś bezpiecznika od przełącznika LPG(jakiś tam prąd przecież jest)

Ja mam bezpiecznik pod klapą silnika , na nadkolu po prawej stronie stojac przodem do samochodu (czyli tam gdzie reduktor) i faktycznie jak go wyjme to centralka jest ślepa i działa tylko benzyna.

W najprostszych instalacjach centralką jest właśnie wyłącznik benzyna-gaz, znam przypadek gdzie taki wyłącznik padł i trzeba go było wymienić.

GRZAŁA

Witam WAS
Mam kolejne pytanko- mianowicie: Niekiedy mi się zdarz problem z przełączeniem z benzyny na gaz ( Caro GLE 92 ) tzn. Jade na benzynie, temp. ok 50 -60 stopni ... wypala mi sie paliwo i w momencie gdy chcę przełączyć na gaz gasną mi kontrolki na przełączniku .....W tedy podnoszę mache, wkręcam "magiczną" śrubeczkę i mam tylko benzynę. Po jakimś czasie jazdy znowu mi się zaświeca kontrolka na przelączniku i w tedy mogę przelączyć na gaz..... Może coś wiecie na ten temat??? co to może być??? POZDRAWIAM i dzieki za odp.