MotoNews.pl

POLONEZ 1.5 ALIZE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co to za model poldka??

POLONEZ 1.5 ALIZE

<>

to coś ala Prima

Alize to chyba eksportowe Caro

alizemam gdzieś jeszcze jedno zdjęcie tego autka

i tu jeszczesorry za jakośc
to byo akwarium z 87 roku

[ wiadomość edytowana przez: Jojo dnia 2004-12-07 21:33:07 ]

Alize to wersja exportowa do Francji. Ale nie tylko akwarium rowniez borewicze byly Alize. Ta wersja ma charakterysyczne malowane linie czarno - białe na tylnym slupklu.

Jest to lepiej wypasiona wersja sprzedawana we Francji. Wyposazenie w paski, napisy "Alize" to sprawka frncuskiego importera Chardonnet.

Pozdrawiam
Adamus

Adamusie możesz coś więcej napisaćo tej wypasionej wersji?

A propos importera Chardonnet, w Warszawie przy ul. Czerniakowskiej stoi biała przejścióweczka na francuskich numerach ze znaczkiem Chardonnet

Cytat:
2004-12-07 22:09:42, eFeSOwiec pisze:
A propos importera Chardonnet, w Warszawie przy ul. Czerniakowskiej stoi biała przejścióweczka na francuskich numerach ze znaczkiem Chardonnet

Moglbys zrobic foto ??

"A propos importera Chardonnet, w Warszawie przy ul. Czerniakowskiej stoi biała przejścióweczka na francuskich numerach ze znaczkiem Chardonnet"

Jeszcze tam jest. Przy krzyżowaniu Gagarina i Czerniakowska.

O takie foto byloby bardzo wskazane.
Wersja Alize, coz przypominala naszego 1.5 X, czyli 5 biegow, silnik AB, radio, spojler z tylu, pasy z tylu, na zyczenie szyberdach (raczej montowany we Francji), specjalne naklejki - paski z nazwa Alize, czasem alusy i tyle. Cudow nie bylo, ale wyglad bardziej rasowy i nazwa ciekawa. Ot co.

Pozdrawiam
Adamus

Alize na alu

A tak apropo nazw jakie jeszcze znacie nazwy exportowych poldkow oprocz tych: alize, mistral, celina, atou, prima, polonaise, caro, caro pick-up, polski 125 polonez ?

Przypomnialo mi sie jeszcze ze slyszalem o wersji Piedra - wersja o ile sie niemyle na rynek Belgijski.

[ wiadomość edytowana przez: elltry dnia 2004-12-07 23:32:28 ]

Muszę stwierdzić, że te paski i lekkie felgi bardzo dodają Borewiczowi urody. Taki się zrobił smukły.

Podobno wersje do francji mialy inne waly korbowe i splanowane glowice - czy ktos to potwierdza - do tego w przypadku DFow mialy inne znaczki tzw zielone

Jaki łaaadny

>>Alize<<

Jakiś chłop niedawno na allegro sprzedawał to cudo za grosze...

bylo do wziecia razem z caro ale ten caro byl skladak

A jaki znaczek ma ten char-coś tam?

Wiem, że pod marką polonez w 80 latach sprzedawano na zachodzie DF. Widziałem zdjęcia folderów reklamowych.

Cytat:
2004-12-24 15:18:58, borygo pisze:
Wiem, że pod marką polonez w 80 latach sprzedawano na zachodzie DF. Widziałem zdjęcia folderów reklamowych.

Ciekawe...

Bylo tak w Holandii.

Pozdrawiam
Adamus