MotoNews.pl

Holowanie df"m

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prosze tylko bez szyderstw...ale powiedzcie mi gdzie w df z tylu podpiac linke holownicza zeby moc holowac inne auto ...z gory dziekuje ..prosze o zamkniecie tematu po uzyskaniu odpowiedzi

Ja zawsze podczepialem do wieszaka resoru.Ale gdy zapodalem troche plastixu to juz nie mam jak

no wlasnie tez o tym myslalem ale troche sie boje zeby nic sie nie spieprzylo

Ostatnio byłem zmuszony holowac swoją 131-ką pewien samochód i zaczepiłem linkę o most. Całe szczęście, że było to na krótkim dystansie.

tak sie sklada ze ja jestem zmuszony przeholowac baczka jakies 1000 m a ze wzgledu na dosc ruchliwa trase nie ma mowy niestety o popchaniu wiec w takim razie podpinac do wieszaka czy nie

Jak nie masz zeżartych podłużnic z tyłu to śmiało możesz podpiąć linkę pod wieszak resora.

no dzieki bogu nie mam wiec pewnie tak podepne...dzieki temat do zamkniecia

Jak ostatnio tak podpiąłem i przejechałem sie kawałek po dziurach to już linki ze szponów resora nie udało mi się wyjąć...

df ma "hak holowniczy" na wieszaku lewego resora. Jest tam specjalne oczko do zaczepienia liny.
Ja ostatnio byłem holowany - pobiłem chyba wiele rekordów - prawie 70 km, z okolic Płońska do Warszawy.
Dzięki wielkie dla Spajka i OLO.

ja swego czasu DF'em ciagnalem 1800kg (2-osiowa przyczepa z jachtem), bidak ciagnal rowno az do 55kmh na 3ce i to bylo wszystko na co go stac p.s. mial hak

Cytat:
2005-02-15 11:03:49, czeczun pisze:
df ma "hak holowniczy" na wieszaku lewego resora. Jest tam specjalne oczko do zaczepienia liny. Ja ostatnio byłem holowany - pobiłem chyba wiele rekordów - prawie 70 km, z okolic Płońska do Warszawy. Dzięki wielkie dla Spajka i OLO.

kurde a ja sie tyle zastanawialem co to jest !!!! juz bralem pod uwage to ze mam wiesak od jakiegos innego auta hehehehe

no i zalatwione ...nic sie nie zwalilo,,,misja zakonczona...dzieki za pomoc....stwierdzic musze ze wieszak wytrzymuje