Niezalezne ogrzewanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze wszystkim

Jak dokladnie w E32 ustawic konkretna godzine wlaczenia sie niezaleznego ogrzewania?przewietrzania?
Wiem, ze cos z przyciskiem ZEIT. Ale jak konkretnie?

Można ustawić dwie różne pory włączenia ogrzewania/przewietrzania na postoju.Po 30 min.ogrz/przew. powinno wyłączyć się automatycznie.Ustawić można, tylko gdy działa zegar cyfrowy i gdy kluczyk zapłonu jest w położeniu 1.
---najpierw przyciśnij symbol zegara na BC oraz zeit1, a potem SET
---na wyświetlaczu pulsuje wtedy ZEIT1(czas 1)
---podaj porę włacznia sie ogrzew/przew. na postoju przyciskając
-H+ oraz -MIN+
---po wybraniu naciśnij SET
Na wyświetlaczu z lewej strony pojawi się gwiazdka i świeci dioda z prawej strony przycisku funkcji BC.
Ustawienie pory 2 (ZEIT2) tak samo jak wyżej tylko naciskasz ZEIT2!!.
Podczas ogrzew/przew. na postoju pulsuje dioda z prawej strony przycisku BC, a na wyśw. pojawia się na pis LUFT AUS lub HEIZ AUS. Naciśnięcie odpowiedniego przycisku wyłącza pracę ogrzew./przew. i dioda gaśnie.
Jeżeli włączona jest aktywność pory włączania, to gdzy temp. na zewnątrz jest ponad 16 C automatycznie włącza się przewietrzanie na postoju, a poniżej 16 C ogrzewanie.
Możliwe jest włączanie i wyłączanie bezpośrednie:
--w położeniu 1 kluczyka zapłonu naciśnij symbol zegara na BC a potem HEIZ EIN lub LUFT AUS.
Może w//w informacje wystarczą

a czy to ogrzewanie potrzebuje włączonego silnika, czy ma może jakies niezależne grzałeczki elektryczne?

Ja mam coś takiego że mogę ustawić czas włączania nawiewu na konkretną godzine, ale nie mam pojęcia jak je wyłączyć i po za tym leci zimne powietrze ;( Wiecie coś na ten temat, chodzi o E38!

Cytat:
a czy to ogrzewanie potrzebuje włączonego silnika, czy ma może jakies niezależne grzałeczki elektryczne?

pewnie chodzi o tzw webasto

webasto to znana sprawa. ciekaw byłem czy je montowali do bmw. wiem że w mb140 były.

a montowali montowali do bmw niestety ja widziałem tylko w tds

ja mam webasto
suuuper sprawa -rozmrożone autko n aparkingu i rano cieplutkie jak wsiadam
ale można samemu założyć

W Katowicach zakładają za ok 3500zł Pewnie super sprawa.
Ale powdzidzcie co ja mam w takim razie z tym ZEIT'em ???
Jak tj webasto to czemu w miejscu przy bezpiecznikach nie ma bezpiecznika i czemu nie grzeje ?? Czy to taki zwykłu nawiew Bóg wie komu potrzebny?

Dziekuje wam za podpowiedz, ale czy musi byc wlaczony jakis przycisk na pulpicie od klimy ?