POMOCY przewody zapłonowe w częściach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj zmieniałem świece i okazało się, że gdy zdejmowałem przewody zapłonowe na trzech świecach pozostały metalowe obejmy końcówek świec, które po prostu odczepiły się (a może wyrwały ) z przewodów. Wkręciłem nowe świece, włożyłem owe elementy do przewodów na tyle na ile się dało i wcisnąłem przewody na świece. Póki co nie odczuwam żadnych negatywnych skutków, ale czy to, że na świecach zostały fragmenty przewodów jest normalne, czy z tym można jeździć, czy może należy wymienić przewody? Co zrobić, żeby następnym razem zdjąć przewody "normalnie"? Dodam, że nie wiem kiedy były poprzednio wymieniane i czy w ogóle. Auto ma przebieg 86000. Do tej pory nie miałem najmniejszych problemów z przewodami.

[ wiadomość edytowana przez: kc dnia 2005-02-09 17:51:23 ]

[ wiadomość edytowana przez: kc dnia 2005-02-09 17:53:03 ]

Przykro mi ale jedyne rozsądne wyjście: WYMIEŃ PRZEWODY!
Nie cuduj z wyborem ale mimo wszystko nie kupuj Janmorów
Konsekwentnie polecam przewody TESLA! .....a to na przykład dlatego że od ponad 2 lat znami mi pośrednio /przez warsztat/ dwaj hurtownicy nie mieli na nie ani jednej reklamacji !...cena zależna od źródła ale max do 90zł za kpl.

po takim przebiegu to spokojnie mozna wymienic

Jestem kolejnym właścicielem auta i nie wiem kiedy przewody były wymieniane... być może mają przejechane niewiele km (przewody bremi silikon), ja przejechałem autem 3kkm. Po "założeniu" przewodów jeżdżę drugi dzień i nic, żadnych negatywnych zmian, więc może takie rodzielenie mieści się "w granicach błędu" i po złączeniu wszystko jest w porządku?
Zadzwoniłem do serwisu DU, gdzie polecano mi komplet przewodów za jedyne 280PLN Przypomina mi to poszukiwanie masztu do mojej anteny automatycznej Kirschmann auto 2030. Znalazłem w serwisie VW maszt do anteny za 40 euro, natomiast w serwisie Porsche znalazłem ten sam maszt do tego samego typu anteny za 80 euro. Ostatecznie dzięki uprzejmości Cezariusza otrzymałem maszt do anteny seryjnej Espero - pasuje idealnie, za 53PLN (w tym koszty przesyłki). No właśnie.... szukajcie a znajdziecie... Na razie szukam przewodów TESLA

Cytat:
2005-02-10 22:38:05, kc pisze:
..... Na razie szukam przewodów TESLA.....

Życzysz sobie to bardzo proszę ! Kupię u nas i wyślę....pytałem o cenę na dzisiaj coś koło 81zł, a przesyłka pocztą chyba niewiele bo wagowo to malutko wychodzi

Pozdrowionka z Katowic

Właśnie dzisiaj otrzymałem od Bogdana1 przewody Tesli, są już zamontowane w aucie . Nawiasem mówiąc Bogdan1 sam zaoferował się z pomocą, błyskawicznie zakupił przewody i wysłał jeszcze szybciej, za co mu serdecznie dziękuję . To bardzo miłe, że w dzisiejszych "materialistycznych czasach" ludzie sobie bezinteresownie pomagają. Tak trzymać ).

Cieszę się że mogłem pomóc! ....
He he ..tak patrzę na daty postów....mojego, że mogę kupić i kc, że już przewody dostał i ma zamontowane....minęło kilkanaście godzin ...co przyjmując że dzieli nas odległość całej Polski zakrawa na cud! ....sam byłem w SZOKU kiedy dowiedziałem się w jakim czasie przesyłka dotarła POCZTĄ POLSKĄ /a nie żadnym superkurierem/ z Katowic nad morze

Niechaj więc przewody służą długooo i szczęśliwie !
Pozdrufka!

Trzeba przyznac, ze Poczta Polska juz od jakiegos czasu dziala naprawde SUPER. Gdyby tylko przesylki mniej kroili