Mam to samo niestety

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moj pony jest 94/95 rok i tez juz syfki wychodza

solanka bardzo wyraznie mu nie sluzy
a jeszcze mam srebrny metalik
co dodatkowo utrudnia i podraza naprawe

najgorsze sa listwy na drzwiach
na tylnich prawych listwa jest rozwarstwiona
podobno mozna dostac taka ale ciekawe za ile

najgorsze sa krawedzie przedniej szyby , krawedzie drzwi i tylne nadkola

ehh to mial byc post w watku o blacharce
excel92

mam prosbe o przeniesienie go tam gdzie trzeba

[ wiadomość edytowana przez: noras dnia 2005-02-18 19:13:24 ]

w poniakach to normalne.Po paru latkach zaczyna wychodzic jeszcze na przednich blotnikach tuz za chlapaczem.orginalne listwy sa bardzo drogie.Nie pamietam juz dokladnej ceny(kupuje sie je w kompletach blotnik,drzwi przednie i tylnie)wiem za to ze za ich cene kupilem komplet uniwersalnych listew robionych na wymiar i dwa nadkola do tylu i jeszcze w kieszeni zostalo

komplet listew do 5d i 4d kosztuje 300 zł. wychodzi po około 60 zł za każdą długą. dokupiłem do siebie na metry i sam dociąłem. wyszło ok 50zł. aha można zamawiac na sztuki (przynajmniej u mnie w ASO).

u mnie też pęcherze sie porobiły i myślałem żeby je zmienić ,jak te listwy sa przymontowane do blachy? bo ja nie jestem pewien na 100% ale niektóre są chyba przyklejone po prostu, a inne na kołki jakieś. jak je zdjąc żeby nie odeszło z lakierem ?

najlepiej zdejmować je przy zrzuconej tapicerce z drzwi i tylnych boczków oraz przednich nadkoli (jesli chcemy zdjąć wszystkie).
mamy wtedy dostęp do plastików i możliwośc żeby je trochę ścisnąć (np. kombinerkami). wychodzą jak masełko. metod zewnętrzych (bez rózbiórki wnętrza) nie polecam. oryginalnie nie było w poniaczach klejone, tylko plastiki.