Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2002-09-25 22:09:16 Wlasnie jakie mamy zabezpieczenia?
Standard to: alarm i immobiliser. Zamontowaliscie inne blokady? Kradna Daewoo Espero !? |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-09-25 22:13:16 Zapomniales o blokadzie kierownicy stacyjka. Czy kradna? Na starym forum kradna... :/ |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2002-09-25 23:04:40 Ja mam jeszcze cocker-spaniela na tylnej kanapie, suka zaczepno-obronna zalizała by na śmierć ![]() |
![]() Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2002-09-26 12:09:13 wlasnie jak ukradna a ma sie ubezpieczony samochodzik na okreslona sume ( u mnie 20000 tys zl w Warcie) to nawet lepiej ![]() ![]() ale tak na serio to nawet super hiper zabezpieczenia nie zatrzymaja zlodzieja ktory na serio chce ukrasc samochod... najlepiej sie ubezpieczyc i spac spokojnie, ale w naszym wypadku lepiej nie ubezpieczeac od wartosci rynkowej, ktora z kazdym rokiem spada i spada i spada.... ![]() |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-09-26 17:03:13 Na Allegro np mozecie kupic Identyfikacje uzytkownika. |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-09-27 11:09:42 400zl to kosztuje blokada razem z zamontowaniem. U tego samego mechanika, jesli bedziesz chcial kupic bez montazu, zaplacisz 200 - 250zl. W Esperach, no przynajmniej 1.5, mamy przygotowane miejsce do zamontowania. ![]() |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-09-29 23:16:22 ![]() Ja w swojej furze mam alarm Boxer'a i właśnie tą blokadę biegów o której mówicie -firma Tytan Lock. Jak mam samochód od 97 roku, tak ani razu nie było jeszcze żadnego włamania się do jego wnętrza. Poza tym wszystkim mam wykupione pełne ubezpieczenie i to jest moim zdaniem najlepsza gwarancja. Kiedyś oglądałem w TV program w którym złodzieje samochodowi wypowiadali się na temat kradzieży samochodowych. Gdy redaktor programu zapytał się czy są jakieś zabezpieczenia których nie da się "złamać", powiedzieli że i tak wszystko da się obejść, a gdy redaktor zapytał się ich jaki podstawowy błąd robią użytkownicy samochodów, to złodzieje odpowiedzieli że największym błędem jest naklejanie na szybach naklejek dotyczących rodzaju i firmy danego alarmu bądź innego zabezpieczenia... Po tym programie szybko poodklejałem swoje naklejeczki ![]() PODSTRONKA KLUBOWA - GALERIE |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-09-29 23:47:17 Dlatego ja sie nigdzie nie chwale co sobie zamontowalem. Wiadomo, ze wszystko co czlowiek stworzyl mozna obejsc. Powiem Wam, ze przez czas jakis montowalem instalacje alarmowe w budynkach i tu najwieksze pole popisu dla... crakerow bo wszystkie centralki maja polaczenie do lini telefonicznej, powiadamiaja o zaistnieniu alarmu odpowiednie sluzby ale jednoczesnie daja dostep do ich programowania! Najfajniejsza zabawa jest np w bankach, gdzie trzeba w pomieszczeniu zakladac kilka dualnych czujek tak by widzialy sie nawzajem. Moim zdaniem najlepszym zabezpieczeniem jest ich kilka naraz, najlepiej oprocz produkowanych seryjnie jakies niestandardowe wg swojego pomyslu i zamontowane wlasnorecznie oraz widoczne blokady. Blokade chyba najlatwiej pokonac chocby rozcinajac kierownice ale potrzebne do tego sa juz wieksze narzedzia a pierwszy lepszy nieletni przechodzacy obok, widzac w naszym rozne zabezpieczenia, otworzy samochod stojacy obok i nim sobie pojezdzi i rozbije a Espero nie jest chyba autem, ktore zainteresowalo by wytrawnych znawcow tematu a ci dysponuja chocby lawetami. |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-09-30 18:11:54 ![]() Jeśli komuś zależy na tym aby mu nie zdjeli w nocy kółeczek i nie zostawili samochodu na cegiełkach to taki patent się bardzo przydaje ![]() Ja sam mam takie zabezpieczenia na każdym kole i za każdym razem gdy oddaję furę do serwisu to dzwonią do mnie później i pytają się: -Panie, jak my mamy zdjąć te felgi? ![]() |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-10-07 20:33:24 Jesli nie ma sensu zakladac rozbudowanego alarmu to po co montowac porzadny alarm? A moze ja czegos nie rozumiem?? ![]() ![]() Chyba normalnym jest, ze bez czujnikow ruchu alarm jest uposledzony bo zawsze mozna wybic szybe i wejsc w ten sposob. A skoro mozna wejsc w ten sposob to zdradz nam prosze tajemnice, jak zabezpieczyc autko przed dostaniem sie do srodka? Radiopowiadomienie juz przerabialem, poroniony pomysl zwlaszcza ze wzgledu na dlugosc dzialania na komplecie baterii oraz zasieg. Istnieja oczywiscie radiopowiadomienia z zasiegiem wiekszym od kilometra i te maja rowniez wskaznik zasiegu (jak w komorkach, powiadamiaja takze o zaistnialej sytuacji - zbicie szyby, otwarcie drzwi...) ale sa odpowiednio drogie. Jak zabezpieczysz autko przed odholowaniem? Co sadzisz o blokadzie na kierownice zasilanej bateria i mogaca porazic wysokim napieciem? |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-10-07 22:34:59 ![]() Ja swojego Esperaka otworzyłem w 10 sekund gdy zatrzasnołem kluczyki w bagażniku. Otworzyłem go wkładając między szybę a blachę w drzwiach od pasarzera, pogrzebacz od kominka - wystarczyło nim poruszać w drzwiach w górę i w dół i "grzybek" wyskoczył do góry ![]() |