MotoNews.pl

Wymiana oleju a inspekcja!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam! pytanie brzmi, czy wymieniacie olej wtedy gdy zgaśnie ostatnia zielona dioda czy co 10tyś km?! bo mam teraz sytuacje że mam już najechane 11tyś i jeszcze ta jedna dioda świeci, czekać aż zgaśnie czy już lać nowy olej?! aha i czy idzie zresetować inspekcje jak ta jedna dioda się świeci czy dopiero gdy bedzie pomarańczowo czerwono?! pzdro

hmm niby proste pytanie ajednak no dobra wymienie ten olej w za dwa tygodnie bo teraz niebede miec czasu, niech to bedzie dla niej prezent na gwiazdke hehe

Aj jestem pewien ze mozna kasowac inspekcje kiedy sie chce bo to poprostui polega na zwieraniu 2 pinów.. ale nigdy tego nie robiłem tzn przed upływem inspekcji.

A to ch chesz zmieniac olej co 10, 15 czy 5KKM to zalezy tylko od Ciebie

pzdr

wiem że niektórzy nawet zmieniają raz do roku niezależnie od przebiegu, ja jednak zmienie przy 12.000 pozdro

kasowałem przed wymianą i nic sie nie dzieje te diody sie świecą tylko informacyjnie

nieda się z jednej zielonej kontrolki zrobić pięciu najprawdopodobniej trzeba poczekać aż bedzie pomarańczowa i czerwona! jestem prawie że przekonany bo nieraz kasowałem inspekcje czy sobie czy kumplom i zawsze działało, no chyba że moj kabelek gdzieś ma przerwe pozdro.

Witam

Podepne sie pod temat i zapytam czy da sie skasowac sama inspekcje nie kasujac oil service ? Bo u mnie zgasla dopiero jedna zielona dioda a pojawil sie napis i zegarek.

Pozdrawiam

mam instrukcje do tego kasowania i pisze że jak potrzymasz te kable jakies 20sekund to zniknie

jak zresetowac kontrolke serwisu oleju w E36 ??? świeci żółte pole i czerwone. jest już po wymianie. HEEELLLP !!!!! instrukcje prosze przeslac na ten adres: sajo9@interia.pl . z góry wielkie dzieki.!!!!

[ wiadomość edytowana przez: sasiek dnia 2007-12-27 20:36:55 ]

Cytat:
mam instrukcje do tego kasowania i pisze że jak potrzymasz te kable jakies 20sekund to zniknie

Dokładnie tak tylko zdaje mi się, ze przy okazji skasuje się Oilservice.